7. Dünya Yapı Mühendisliği Kongresi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 2014 yılında Türkiye Mimarlık Vakfı bünyesinde kurulanYapı Mühendisliği Kongreleri Türkiye grubu ev sahipliğinde, 24 – 26 Nisan 2019tarihinde İstanbul’da 7th Structural Engineers World Congress/ 7. Yapı Mühendisliği Dünya Kongresi’ni düzenlemiştir.KonusuArchitecture and Structure: From Past to Future/Geçmişten Geleceğe:Mimarlık ve Yapıolan kongre organizasyonu, GSMF dekanı Prof. Dr. Görün Arun başkanlığında yürütülmüştür. GSM Fakültesinden Öğretim Görevlisi Özge Bozgeyik ve Merve Anaç Kongre organizasyon komitesinde çalışmışlardır.
23 Nisan 2019 akşamı Şerefiye Sarnıcında yapılan bir açılış kokteyli ile başlamış, The Marmara Taksim Hotel Konferans salonlarında yapılan sunumlarla devam etmiş, 26 Nisan Cuma akşamı İstanbul Boğazında teknede verilen Gala yemeği ile sonlandırılmıştır. Kongre’ye dünya üzerinde gökdelenler, büyük açıklıklı yapılar, köprüler gibi tanınmış yapılar tasarlamış olan Leslie Robertson, SawTeen See, Naraendra Srivastava, Ragiapola Sundaram, SeungDeog Kim, Ding Jieming, Xilin Lu, Ken’ichi Kawaguchi, Radoslav Zuk, Rosario Ceravolo, Enzo Siviero ve Bruce Fairbanks, davetli konuşmacı olarak katılmışlardır. Kongre, katılımcıları çalışmalarını sunmalarına, dünya çapında tanınmış kişilerle diyalog oluşturmalarına ve mimarlığın mühendislikle arasındaki bağlantının sağlamlaşmasına katkı sağlamıştır.