Akademisyenler Ve Öğrenciler Etkili İletişim İçin Bir Arada

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü (PDR) akademisyenleri ve öğrencileri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında etkili çalışmalar yapabilmek, öğrencilerinin birbirleriyle olan iletişimini artırabilmek için etkinlik düzenlendi.

Bu yıl aralarına yeni katılan öğrencileri de kapsayan programda akademisyenler ve PDR öğrencileri bir araya geldi. HKÜ Eğitim Fakültesi Fuaye alanında gerçekleşen programa; HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay, HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, akademisyen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Özellikle bu yıl HKÜ’ye yeni başlayan PDR öğrencilerinin, üniversite ve kampüs yaşamına daha iyi adapte olarak çeşitli çalışmalar yapmaları ve üniversite olanaklarından faydalanarak, başarılı projeler üretmeleri için düzenlenen program öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

“Eğitim Hayatı Sadece Derslere Girmekten İbaret Değildir”

Öğrencilerin gelişimi için yapılan toplantıların öğrenciler için çok önemli olduğuna değinen HKÜ Rektör Yardımcısı Yaşar Özbay: “Biz öğrencilerimizin eğitim gördüğü üniversitesi, arkadaşları, dersleri ve akademisyenleri ile kaynaşmasını sağlamak için bu tür toplantılara çok önem veriyoruz. Eğitim hayatı sadece derslere girmekten ibaret değildir. Özellikle üniversite öğrencilerinin ders dışında çevresindekilerle sosyal ilişkiler kurması kişisel gelişimleri açısından çok önemli” dedi.

“Öğrencilerimizin, Teorik Bilgilerinin yanı sıra, Sosyal İlişkilerini de Geliştirmek için Çeşitli Sosyal Aktiviteler Düzenliyoruz”

Öğrencilerin birbirleriyle olan iletişimlerini güçlendirmek ve öğrencinin gelişimi için sıklıkla etkinlikler düzenlediklerini belirten Dekan Büyüköztürk: “Üniversitemizin sıklıkla üzerinde durduğu ‘sadece derslere girmekle üniversiteli olunmaz’ sloganı ile çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin, teorik bilgilerinin yanı sıra, sosyal ilişkilerini de geliştirmek için çeşitli sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Öğrencilerimiz için düzenlediğimiz bu programda, öğrencilerimizin kendi hazırladığı sergiyi gösterime sunduk. Hazırladığımız etkinlik öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti” dedi.

Öğrencilerin Düzenlediği Sergi ve Müzik Dinletisi Büyük Beğeni Aldı

Sıcak bir ortamda hocalarıyla bir araya gelme fırsatı bulan öğrenciler, gitar eşliğinde müzik dinletisi gerçekleştirdi. Ayrıca, öğrenciler ve akademisyenler program dolayısıyla pasta keserek hoşça vakit geçirdi. Programdan dolayı memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, programda eğlenceli dakikalar geçirdiklerini ifade ettiler. Bu tür etkinliklerin kendilerini çeşitli anlamda geliştirdiğini söylediler. Keyifli anların yaşandığı program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.