Bilgi Okuryazarlığına Talep Artıyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mütercim Asım Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından başlatılan “HKÜtüphane Akademi” projesi kapsamındaki 'Bilgi Okuryazarlığı' eğitim seminerleri büyümeye devam ediyor.

HKÜ’de kısa bir zaman önce lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve akademisyenle yönelik başlatılan “Bilgi Okuryazarlığı” eğitimlerinde bilgi ve öğretim teknolojilerini daha etkin kullanmanın yolları anlatılmaktadır.  Kütüphane Müdürü Mustafa Cesur tarafından verilen eğitimlere üniversite dışından da eğitim talepleri gelmeye başladı. Son olarak Gaziantep Şahinbey Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü  tarafından gelen talep üzerine belediye meclis salonunda “Prezi ile etkili sunum hazırlama eğitimi semineri” düzenlendi. Belediye mensubu yönetici ve personellerin katıldığı eğitimde etkili bir sunum nasıl hazırlanır, sunum hazırlama aşamaları, etkili bir sunum içerisindeki bölümler ile prezi ile çevrimiçi sunum hazırlama gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Prezi Nedir ve Etkili Sunum Nasıl Yapılır?

Prezi konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulunan Mustafa Cesur: “Prezi, çevrimiçi olarak hizmet veren, sunumlarınıza resim, ses, video vb. uygulamaları ile görsel içerik ve zenginlik kazandıran alternatif bir sunum programıdır. Prezi ile tüm sunumlarınızı çevrimiçi ortamda saklayabilir, istediğiniz zaman üzerinde değişiklikler yapabilir, internet ortamının olduğu her yerde erişebilir ve  bütün sunumlarınızı bilgisayarınıza indirebilirsiniz” diyerek prezinin günümüz şartlarında kullanımının önemi üzerinde durdu.