Bilim ve Kainattaki İlahi Denge Bir Mühendislik Yaklaşımı adlı seminer düzenlendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Konferans Salonunda, Sn. Prof. Dr. Selahattin Gültekin, Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Konferans Salonunda, 24.03.2014 tarihinde, Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren KIT (Kalyoncu Institute of Technology Association) öğrenci kulübü tarafından Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı adlı seminer düzenlendi.

HKÜ Konferans Salonunda, HKÜ bünyesinde faaliyet gösteren KIT Öğrenci Kulübünün düzenlemiş olduğu konferansa, Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Sn. Prof. Dr. Selahattin Gültekin konuşmacı olarak katıldı.

“Değerli insanları burada ağırlamaktan büyük bir onur ve zevk duyuyoruz”

Seminerde açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Değerli arkadaşlar, Üniversite olmanın bazı ilkeleri var. Bunlar malumunuz çok iyi bir eğitim, öğretim vermektir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bunu başarı ile yönetiyor. Üniversitenin temel görevleri arasında AR-GE faaliyetleri çok önemlidir. Bunda da iddialı olduğumuzu gösteriyoruz. Çok değerli bilim insanlarının Üniversitemize gelip sunumlar yapmasını bildiriler sunmasını çok önemsiyoruz. KIT Kulübümüz bu aşamada oldukça ciddi işler yapmaktadır. KIT Kulübünü ve KIT Kulübünde başarı ile çalışan Sn. Mehmet Sakin’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Son aylarda hemen hemen hergün ciddi bir aktivite içindeyiz. Değerli insanları burada ağırlamaktan büyük bir onur ve zevk duyuyoruz. Bilim insanlarını Üniversitemizde ağırlamanın yanında, Üniversitemizin de ülkemizin çok değerli kurumlar, içerisinde aktif rol alması hedefliyoruz” dedi.

Konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Sn. Prof. Dr. Selahattin Gültekin; “Bu Seminer; Sevgili Arkadaşım Hasan Kalyoncu’yaİthaf Edilmiştir” dedi.

Sn. Prof. Dr. Selahattin Gültekin HKÜ öğrencilerine; Mühendislik nedir? Kainat Nedir? Bilim Nedir? Kur’anı Kerim ve Bilim, Güneşin Galaktik Çevresi, Evrendeki Zeka ve İncelik, Karadelikler, Atomun Yapısı, Hücre, DNA, Periyodik Tablo, Periyodik Özellik, Atom Bombası (Mantar), Tsunami Felaketi, Hiroşima,  Dahi Bilim Adamları, Tabiattaki Mükemmel Ahenk, Görüntüleme, Sırlarla Dolu Evren, Le Chatelier İlkesi, Denge ve Entropi konuları hakkında bilgiler verdi.

Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı

“Bilim ve Kâinattaki İlahî Denge: Bir Mühendislik Yaklaşımı” konulu Seminere konuşmacı olarak katılan Sn. Prof. Dr. Selahattin Gültekin; “Boyutları 6*1023  km kadar olduğu tahmin edilen Kâinatta muazzam bir zekâ ve incelik vardır.  Bu zekâ ve incelikteki denge, doğa yasalarınca düzene sokulmuştur. Mikro-âlem (atom gibi) ve makro-âlemdeki (güneş sistemi gibi) benzerlik ve işleyiş akıllara durgunluk verecek derecede hassas dengeler üzerine kurulmuştur ve bu dengelerin hepsi matematiksel formüllerle ifade edilebilmektedir. Bu kadar karmaşık bir sistemdeki dengelerin her zaman ve her yerde korunması elbette bir tesadüf olamaz. Zaten Kâinatta tesadüflere yer yoktur. Doğadaki yasalarda ( örneğin; Fizik, Kimya, Biyoloji, Yerbilimleri, Astronomideki yasalar) bugüne kadar hiç ama hiç sapma olmamıştır. Dün ne idiyse bugün de o, yarın da aynı olacaktır. Termodinamik yasalar bunlara en iyi örnektir. Keza Kâinattaki denge ile ilgili Le Chatelier prensibi de zaten matematiksel ve fiziksel olarak herşeyi açık bir şekilde ifade etmektedir” diye ifade etti.

Sn. Prof. Dr. Selahattin Gültekin Seminerin ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Günün anısına Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Sn. Prof. Dr. Selahattin Gültekin’e plaket takdim etti.

Program, öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildikten sonra sona erdi