Bir Gülücükle, Bin Umut Saçtılar

Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri, bunlara bir yenisini daha ekleyerek, ‘Bir Gülücük Bin Umut’ sloganıyla yola çıktı. HKÜ öğrencilerinin ‘Toplumsal Duyarlılık Projeleri’ kapsamında güzel etkinlikler yapmaya devam ediyor.

HKÜ Öğretim Görevlisi Sakine Hakkoymaz koordinatörlüğünde gerçekleşen ‘Toplumsal Duyarlılık Projesi’ kapsamında, HKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerinden Merve Sağat, Bilge Kara, Kübra Kara, Gülseren Demirel ve Ayşe Koç Gaziantep Onkoloji Hastanesinde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret etti.

Toplumsal duyarlılık projesi kapsamında yaptıkları faaliyetleri ve yaşadığı duyguları belirten Kübra Kara; “Lösemi diğer bir bilinişle kan kanseri. Lösemi hastalığı günümüzde genç veya yaşlı demeden, yaş gözetmeksizin hızla artmaktadır. Bu hastalık sürecinde, hasta ve hasta yakınlarına en önemli yardım, moral ve motivasyonlarını artırıcı destek olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ben ve arkadaşlarım çeşitli ve eğlenceli kostümler giyerek çocuklara moral günü düzenledik. Çocuklara ve ailelerine güzel anlar yaşatmaya çalıştık. Belli zaman aralıklarıyla ziyaretlerine gittik. Çocuklara çeşitli oyuncaklar vererek onları mutlu etmeye çalıştık. Manevi olarak destekte bulunarak bir nevi hastalıklarını unutturmaya ve böylelikle hastalıklarıyla mücadele etme ortamını güzelleştirmeye çalıştık” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Ziyarete giden HKÜ öğrencileri palyaço ve sevimli hayvan kostümleriyle, tedavi gören tüm çocuklarla tek tek ilgilenerek, çocukların eğlenceli dakikalar geçirmesini sağladılar. Ailelerinden çocukların tedavi süreçleriyle ilgili bilgi de alan HKÜ öğrencileri, acil şifalar dileyerek her türlü yardıma hazır olduklarını belirttiler.