Bosna Hersek Eski Cumhurbaşkanı Silajdzic HKÜ öğrencileriyle söyleşide bulundu

SILAJDZİC: TÜRKİYE’DE YAŞAYAN BOŞNAK, BOSNA HERSEK’TEKİNDEN DAHA FAZLA

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) davetiyle ‘Bahar Dönemi Misafir Öğretim Üyesi’ olarak Gaziantep’e gelen Bosna-Hersek Eski Cumhurbaşkanı Haris Silajdzic HKÜ öğrencileriyle söyleşide bulundu.

Yrd.Doç.Dr.Karol Kujawa moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Silajdzic, Bosna-Hersek’in tarihçesini anlattı. Bosna-Hersek ile Türkiye arasında yüzıyllara dayanan bir köprü olduğunu belirten Silajdzic, “Türkiye ile son derece güçlü bağlarımız var. Öyle ki Türkiye’de yaşayan Boşnak sayısı Bosna-Hersek’te yaşayan Boşnak’tan daha fazla” dedi. Söyleşinin sonunda öğrencilerin dünyada yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeler üzerine sorularını da yanıtlayan Silajdzic, HKÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti bir kez daha dile getirdi.