Bosna-Hersek Eski Cumhurbaşkanı Silajdzic HKÜ'ye Misafir Öğretim Üyesi Olacak

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Türkiye'de üniversiteler arasında bir ilke imza atarak Bosna – Hersek Eski Cumhurbaşkanı Haris Silajdzic'i ‘Bahar Dönemi Misafir Öğretim Üyesi’ olarak ağırlayacak.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde seminerler veren ve özellikle Osmanlı'nın Balkanlar üzerindeki yapıcı tesirleri üzerine konuşmasıyla dikkat çeken Akademisyen-Eski Cumhurbaşkanı Silajdzic'in Nisan ayı programında Hasan Kalyoncu Üniversitesi yer alacak. Üniversitenin davetiyle 19-26 Nisan tarihleri arasında 'Bahar Dönemi Misafir Öğretim Üyesi' olarak Gaziantep'e gelecek olan Bosna-Hersek Eski Cumhurbaşkanı Silajdzic 22 Nisan Pazartesi günü saat 13.00’de ‘Yitik değerler’ başlıklı sunumunda şu konulara yer verecek: Zamanımızda değişim etkisi, hızlanan değişimlerin algısı, şahısların toplum ve psikoloji üzerindeki etkisi, engin olmayan bilgi istilası, insan doğasının çelişen artırımcılığının yeni saygınlığı ve saplantısı, kaynak tecrübe ve yetki değerlerin azalmasından önceki medeniyetlerin kıyaslanması, şüphe dininin değişim hızı ile birleşimi, kayıp yön değerleri, gelişmiş toplumlarda yavaşlama belirtileri, Konfüçyüsçü kültürel mirasta meritokrasi, Kaliforniya vakası, ekonomideki değişimin İslami yönü.

HARIS SILAJDZIC KİMDİR?

Haris Silajdzic (d. 1 Ekim 1945) Bosna – Hersek Cumhuriyeti'nin Eski Cumhurbaşkanıdır. 2006 yılında Bosna – Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi'ne seçilen Silajdzic, 5 yıl boyunca görevini yürütmüştür. İlk olarak 7 Mart 2008 tarihinde başkanlık görevini üstlendi ve bu vazifesini 6 Kasım 2008 tarihine kadar sürdürdü. 6 Mart 2010 tarihinde yeniden Cumhurbaşkanlığı makamına gelmiştir. Silajdzic, halen Bosna-Hersek Üçlü Başkanlık Konseyi Başkanlığı’nı yürütmektedir.