Çanakkale Kahramanlarıyla Aynı Yemekten Yediler

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri, Çanakkale kahramanlarını anmak için onların cephede yediği yemeklerden yedi. Buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan menünün verildiği üniversite yemekhanesinde duygu yüklü anlar yaşandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü öğrencileri tarafından ‘Dirilmek için ölmek mi gerekir. Dirilmek için görmek mi gerekir. Onlar ölmeden dirildi. Peki ya sen?’ sloganı ile Çanakkale kahramanları için etkinlik düzenledi. ‘Çanakkale içinde’ ve ‘Hey onbeşli’ gibi kahramanlık türkülerinin eşlik ettiği Üniversitenin yemekhanesinde düzenlenen etkinlikte çok sayıda öğrenci buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan Çanakkale yemek menüsünden yiyerek kahramanları andı.

BU VATANI YARI AÇ, YARI TOK KURTARDILAR

Çanakkale ruhunu yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten HKÜ Sosyal Medya Kulübü Başkanı Mustafa Şahin, "Çanakkale’de kahramanlarımız bu vatan için yarı aç, yarı tok kalarak bu vatanı kurtardılar. Kimi zaman ekmek bile bulamadılar. Biz de onların zor şartlar altında buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek yediklerini hatırlayarak ve hissederek yemek istedik" dedi. Etkinliğe üniversite öğrencilerinin yanısıra akademisyenler de destek verdi. Etkinlik sırasında duygusal anlar yaşandı.