Çocuklara Diş Sağlığının Önemi Anlatıldı

Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri, bunlara bir yenisini daha ekleyerek, ‘Sağlıklı Dişler Neşeli Çocuklar’ sloganıyla yola çıktı. HKÜ öğrencileri ‘Toplumsal Duyarlılık Projeleri’ kapsamında güzel etkinlikler yapmaya devam ediyor.

HKÜ Öğretim Görevlisi Sakine Hakkoymaz koordinatörlüğünde gerçekleşen ‘Toplumsal Duyarlılık Projesi’ kapsamında, Konuralp Kılıç, Oğuzhan Özkara, Cihan Soylular ve Mehmet Furkan Kalkan Taşlıca Köyünde Gül Cengiz Gülenler İlkokulunda, anaokulu öğrencilerini ziyaret etti.

Toplumsal duyarlılık projesi kapsamında yaptıkları faaliyetleri ve yaşadığı duyguları belirten Konuralp Kılıç; “Anaokulu öğrencilerine diş sağlığı ve eğitimi adı altında minik bir bilgilendirme yaptık. Okul öncesi çocuklarda diş fırçalamayı alıştırmak çok zor. Bu yaşlarda önemli olan, çocuğa diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak. Çocuklar diş fırçalarken çoğu zaman dişlerin görünen ya da kolay ulaşılan yüzlerini fırçalar. Oysa çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara yüzleri ve çiğneyici yüzeylerini çok daha iyi temizlemek gerekir. Çocuklara, dış fırçası ve diş macunu dağıtarak diş fırçalamanın önemini eğlenceli yollarla aşılamaya çalıştık. Çocuklar bizi gördüklerinde çok sevindiler. Unutulmamalıdır ki düzenli diş fırçalama çocukların ileride oluşabilecek diş problemlerinin önlenmesinde büyük rol oynayacaktır” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Ziyarete giden HKÜ öğrencileri çocuklarla tek tek ilgilenerek, çocukların eğlenceli dakikalar geçirmesini sağladılar.