Dil öğreniminde teknolojiyi etkin kullanın

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ‘Teknoloji yoluyla dil öğrenimi’ konulu konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Amfisi’nde gerçekleştirilen konferansa HKÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanları Zekeriya Durmaz ve Seda Zonturlu tarafından düzenlenen konferansta öğrencilere, bilgisayar destekli İngilizce öğretimi, İngilizce öğrenmede teknolojinin getirdiği kolaylıklar, cep telefonları ve tabletler yardımıyla dil öğreniminin yaygınlaştırılması konuları ele alındı.

Ayrıca öğrencilere, akıllı cep telefonlarına indirebilecekleri uygulamalar sayesinde sözlük, video, kitap ve gramer pratiği yapabilecekleri uygulama ve sitelere ulaşabilecekleri hatırlatıldı. Rektör Prof.Dr. Özdemir de öğrencilere teknolojinin faydalarından bahsederek sohbet etti.