Dünya Engelliler Günü Programı HKÜ'de Gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (KKM) 08 Aralık 2014 tarihinde “Dünya Engelliler Günü” konulu program yapıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde HKÜ Eğitim Fakültesi ve HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından organize edilen programa, HKÜ Rektörü Sayın Prof.Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Rektör Yardımcıları Sayın Prof.Dr. Zerrin Pelin ve Sayın Prof.Dr. M. Hanifi Aslan, Gaziantep Gap Görme Okulu yöneticileri, İlk Gizem Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın 1. kısmında İlk Gizem Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Halk oyunları gösterinin ardından başlayan programın açılış konuşmasını Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Tamer Yılmaz yaptı. Sayın Yılmaz konuşmasında; “Bu anlamlı günde sizleri burada ağırlamaktan onur duyduk. Değerli misafirler; Üniversite olmanın bazı ilkeleri var. Bunlar malumunuz çok iyi bir eğitim ve öğretim vermektir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bunu başarı ile yönetiyor. Üniversitenin temel görevleri arasında yeralan AR-GE faaliyetleri çok önemlidir. Üniversitelerin sosyal sorumluluğu ve toplumla bütünleşmesidir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi 7/24 yaşayan toplumla bütünleşmiş bir üniversite olma yolunda ilerliyor. Bugün burada yaptığımız bu etkinlik de bunun  bir göstergesidir” dedi.

Oturum başkanlığını Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Akif Akkuş’un yaptığı “Ortak Yaşantılar Engelsiz Yarınlar” konulu panele konuşmacı olarak; Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof.Dr. A. Gönül Akçamete, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Yrd.Doç.Dr. Pınar Şafak, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Arş. Gör. Sayın Mahmut Çitil katıldı.

Panelin ardından İlk Gizem Rehabilitasyon Merkezi katkılarıyla düzenlenen resim sergisi gezildi.

Programın 2. kısmında Açılış Konuşması yapan HKÜ Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr. Zerrin Pelin; “Bugün burada olduğumuz için ve sizlerle bugün adına birşeyler paylaşabildiğimiz için biz çok mutluyuz. Bir işi başarmak için önce inanmak gerekir. Biz Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri’nde beyinlerimizdeki engelleri kaldırdığımızı düşünüyorum. Ünuversitemizin faaliyete geçtiği ilk günden beri tüm öğrencilerimiz ve akademik kadromuz, hayatı beraber yaşayabilecekleri, engeli olan arkadaşları için hep birşeyler yapmaya ve üretmeye çalışıyorlar. Öğrenci arkadaşlarımın sosyal sorumluluk projeleri dahilinde engeli olan arkadaşlarımın hayatlarını kolaylaştıracak işlere daha çok imza atmalarını diliyorum. Engelliler Günü için söylemiyorum ama tüm beyinlerdeki engellerin kalkmasını toplumun bunu öğrenmesi ve içine sindirmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Program, GAP Görme Engelliler Okulu Müzik Korosu öğrencilerinin müzik şöleni ile devam etti.

Program kapsamında HKÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerinin mavi kapak kampanyasıyla almaya hak kazandığı tekerlekli sandalye, Gaziantep Sakatlar Derneği'ne kayıtlı olan  Sayın Ali Keskin'e teslim edildi.

Milli Yüzücümüz Beytullah Eroğlu’nun da konuşmacı olarak katıldığı program, daha sonra Gaziantep Şahinbey Belediyesi Ampute Futbol Takımı ve HKÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerinin futbol maçıyla devam etti.

Program plaketlerin takdimi ile sona erdi.