Gaziantep Ortadoğu'nun Önemi Bölgemiz Ve Ekonomi Paneline HKÜ Rektörü Yılmaz Konuşmacı Olarak Katıldı

30 Ekim 2014 tarihinde Tümexpo 2. Sanayi ve Ticaret Fuarında Ortadoğu İş Zirvesi kapsamında “Ortadoğu’nun Önemi, Bölgemiz ve Ekonomi” konulu Panel Gaziantep’te, yapıldı.

Ortadoğu Fuar Merkezinde (OFM) gerçekleşen panele; Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Yavuz Coşkun, TÜMSİAD Genel Başkanı Sayın Dr. Hasan Sert, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Yrd.Doç.Dr. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof.Dr. Erdal Tanas Karagöl, iş adamları ve öğrenciler katıldı.

Oturum başkanlığını Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Yrd.Doç.Dr. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu’nun yaptığı panele panelist olarak; Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Yavuz Coşkun ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof.Dr. Erdal Tanas Karagöl katıldı.

Yapılan açılış konuşmasının ardından panel, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Yrd.Doç.Dr. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu moderatörlüğünde devam etti.

Panel de; Ortadoğu ve Türk Üniversiteleri ile ilgili açıklama yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Tamer Yılmaz, “Üniversitelerin 3 temel görevi var. Birincisi Eğitim-Öğretimi çok iyi yapmak zorundasınız, ikincisi Ar-Ge ve proje üretmek zorundasınız, diğer bir görevi de sosyal sorumluluklardır. Mutlaka bu üç görevi yapmanız gerekir. Türkiye’de yabancı uyruklu öğrenci sayısına bakıldığında, YÖK’ün verileri Nisan 2014 kayıtlarına göre Türkiye’deki Üniversitelerde 55 bin yabancı öğrenciden bahsediliyor. Bu sıralamaların en üstlerini Türkmenistan, Azerbaycan ve İran oluşturuyor. Ortadoğu ülkelerine baktığımız zaman sosyokültürel ve sosyoekonomik tercihler nedeniyle çocuklarını Türkiye’ye göndermek istiyorlar. Maalesef biz bu öğrenci pastasından zor pay alıyoruz” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından TÜMSİAD Genel Başkanı Sayın Dr. Hasan Sert; Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Tamer Yılmaz’a, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl’e plaket sundu