Geleceğe Yatırım İçin El Ele Verdiler

‘Gelin, Geleceğinizi Birlikte Tasarlayalım’ sloganıyla yola çıkan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü’nün  “5 Milyon Fidan 5 Milyon Öğrenci”  adlı projesine tam destek verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın üniversitelerle yaptığı anlaşmalar çerçevesinde kampüs çevrelerinin ağaçlandırılması hedefleniyor. 5 milyon üniversite öğrencisi adına 5 milyon fidanın dikileceği proje çerçevesinde 43 üniversite ile protokol imzalandı. Anlaşma yapılan üniversiteler arasında yer alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 17 bin fidanı toprakla buluşturacak.

Canlı Yayında Fidan Diktiler

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleşen fidan dikim törenine Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan canlı yayınla katıldı. Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın açılış konuşmasını yaptığı fidan dikimi törenine, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra akademik ve idari kadro da büyük ilgi gösterdi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencileri, başlatılan bu faaliyetin özellikle Gaziantep bölgesi için faydalı olacağını aktararak memnuniyetlerini dile getirdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, çevre düzenlemesini çok önemsediklerini belirterek şunları söyledi: “Bugün Türkiye’deki diğer üniversitelerle eş zamanlı olarak yapılan fidan dikme projesini hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. ‘Gelin, Geleceğimizi Birlikte Tasarlayalım’ diyerek öğrencilerimizi ve diğer personelimizi bu organizasyonda buluşturduk.‘Yaşanabilir Bir Kampüs’ hedefimizi destekleyici nitelikte olan bu proje ve yapılan diğer düzenlemeler sayesinde Hasan Kalyonu Üniversitesi Kampüsü’nü Türkiye’nin en güzel yerleşkelerinden biri haline getireceğiz.”