Gençlerin Tercihi HKÜ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi yeni tercih döneminde yükseköğrenime başlayacak olan öğrencilerden büyük ilgi gördü. Üniversitenin tüm bölümlerinde doluluk olduğu bildirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, tercih döneminde öğrencilerden büyük ilgi gördüklerini söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, "Tüm bölümlerimize yoğun bir ilgi oldu. Bölümlerin kontenjanları yüzde 91 oranında doldu. Başarı sıralamasında üst sıralarda olan öğrencilerden rağbet görmek bizi mutlu etti" dedi.

Hasan Kalyoncu üniversitesinin genç bir üniversite olmasına rağmen akademik alanda önemli bir seviyeye geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Tamer Yılmaz, "6 yıllık geçmişe sahip üniversitemiz 4 fakülte, 3 yüksek okul ve 3 enstitüde 19 lisans programı, 15 lisansüstü programda 3 bin 100 öğrenciye hizmet veriyor. Bu dönemde 4 yeni bölüm açtık, nitelikli bir hizmet ile daha da büyüyoruz" diye konuştu.

Üniversite olarak akademik çalışmalara ve kadroya büyük önem verdiklerini belirten Yılmaz, "150 akademik personelimiz var. Yenilikçi, girişimci, çözüm odaklı, dinamik, saydam ve katılımcı bir anlayışı üniversite yönetimine yerleştirdik. Tüm personelimize ve öğrencilerimize kapılarımız daima açık oldu. Bölüm bazında tüm öğrencilerimizle tek tek görüşerek üniversitemiz hakkında iyi bir analiz yapıyor ve ona göre kararlar alıyoruz" dedi.

Önümüzdeki dönem için başvuruların yapıldığı tercih döneminde büyük ilgi gördüklerini, bundan da memnun olduklarını söyleyen Yılmaz, "Bize gelen öğrencilerin üst sıralardan puanlar almış olmaları ayrıca önemli. Bölümlerimizdeki doluluk oranı yüzde 91. İlk 1000 içinden bize gelenler oldu. Gösterilen bu teveccüh bize daha iyi bir yönde ilerlemek için güç veriyor" şeklinde konuştu.