Girişimcilik Eğitimi Online Platforma Taşınıyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Uşak Üniversitesi, Akademia Finansow, Ankara Sivil Toplum Akademisi ve Bohemia Sa ortaklığında hazırlanan “Innovative Motivation Approach for Vocational Trainin and Its Virtual Application” (Mesleki Eğitim ve Sanal Uygulama İçin Yenilikçi Motivasyon Yaklaşımı) isimli Avrupa Birliği projesi başladı.

HKÜ tarafından titizlikle devam eden proje büyük bir özveri ve önem ile sürdürülüyor. “132 bin 481 EURO” bütçeye sahip olan proje kapsamında girişimcilik eğitimi, online platforma taşınacak. Girişimciler için e-öğrenme sistemi oluşturulacak olan projede, girişimcilerin sanal öğrenme bilincinin geliştirilmesine dönük olarak; ihtiyaç analizleri, eğitim müfredatları, inovasyon programları hazırlanacak.

Türkiye’de e-öğrenme motivasyon eğitiminin girişimciler ve akademisyenler tarafından uygulanması, nitelikli bireylerin yetişmesi için yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi açısından bir ilk olacak projede, ortaklar proje sonunda yenilikçi tekniklerle çalışma motivasyonunu ölçerek, girişimcilerin motivasyon düzeylerini yükseltmeyi hedeflediklerini bildirdiler.

Anket raporları, AB ülkelerindeki motivasyon eğitimi gözlem raporları, görüşme raporları, analiz değerlendirme raporları, sayısal veriler, röportajlar, çözüm önerileri, ortaklar arasında ağ kurma faaliyetleri ile kurulacak web tabanlı ağların oluşturulması sağlanacak projenin “24” ay süreceği belirtildi.