Hasan Kalyoncu Üniversitesi 3. Bilim, Kültür ve Sanat Festivali başladı!

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) gelenekselleşen Bilim, Kültür ve Sanat ve Festivali’nin 3’ncüsü başladı.

‘Hayat boyu öğrenme’ felsefesi ile kapılarını herkese açan Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gelenekselleşen Bilim, Kültür ve Sanat Festivali’nin 3’ncüsü başladı.

Festival açılışına Milli Eğitim Eski Bakanı ve HKÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Hasan Celal Güzel, Şehitkamil İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli İlçe Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan HKÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, “Gaziantep’in tarihi ipekyoluna girdiğinizde ilk üniversiteyiz. Halep’ten gelince kimliği olan bir kampüsümüz var. Biz diğer 2 üniversiteyle birlikte bu kentte bir hilali oluşturuyoruz. Şu anda 80 ilden öğrencilerimiz var. Bu  öğrencilerimiz adeta bizim gönüllü elçilerimiz gibi çalışıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Gaziantepin üniversiteler şehri olmasında 3 üniversite büyük katkı sağlıyor. Bizim amacımız gerek şehrimizin, gerek bölgemizin, gerekse ülkemizin sorunlarına birlikte çözümler üretmektir. Eleştirinin, hür düşüncenin, farklı düşüncenin olduğu yerde gelişme ve kalkınma olur. Birlikte yaşama kültürü gelişir. Biz üniversite olarak bunu önemsiyoruz. Benim bir tememnim var. Keşke rahmetli kurucumuz Hasan Kalyoncu rüyasının gerçekleştiğini görseydi. Kendisini rahmetle anıyoruz. Siz öğrencilerimiz ülkemizin kalkınmasına katkı yaptıkça biliyoruz ki onlar huzur içerisinde yatacaklardır” dedi.

Milli Eğitim Eski Bakanı ve HKÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Hasan Celal Güzel ise, “HKÜ’nün kurucusu Hasan Kalyoncu'yu kalbimizde yaşatıyoruz. Kendisi üniversitemizin temel atma merasimine dahi yetişemedi. Ama kendilerine vekalet edenleri oldu. Başta oğulları, aynı zamanda kardeşi olmak üzere üniversiteyi kurdular. Eski Milli Eğitim Bakanı olarak beraber çalıştığım İbrahim Özdemir’in de burada çok büyük emeği ve rolü var. Allah ondan da razı olsun.  İnşallah bu üniversite sizler gibi değerli öğrencileri vatanına milletine bayrağına sadık olarak yetiştirecek. Bu bahar günlerinin de eğlenceli ve hayırlı geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından mehteran takımı gösteri yaptı. Mehteran gösterisinin ardından ise ‘Artık Benimde Bir Dikili Ağacım Var’ sloganı ile ‘Doğa ve Çevre Kulübü’ öğrencileri tarafından Kampüs Ağaçlandırma Projesi gerçekleştirildi. Ağaçlandırma projesine protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Festivalde ayrıca Kurtlar Vadisi Oyuncuları Adnan Erdoğan ve Ali Buhara Mete söyleşisi, HKÜ Uluslararası Öğrenci Kulübü, ‘Dünyadan Kültür Lezzetleri’, HKÜ Spor Kulübü, Gaziantepspor Yönetimi ve Oyuncuları Özel Söyleşi, HKÜ Müzik Kulübü, Etiket Rock Grubu Özel Konseri, HKÜ Futbol Turnuvası Final Müsabakası, Masa Tenisi Final Müsabakası, Yazar-Oyuncu Hasan Kaçan ve Oyuncu Fırat Tanış söyleşisi, HKÜ Uluslararası Öğrenci Kulübü, Türkçe Festivali, HKÜ Sinema Kulübü Film Gösterimi, Üç Aptal – Three Idiot, Türk Chopper Motosiklet ile Senfoni (45 Motor), Karadeniz Özel Tulum Şöleni, Dans Gösterisi, Festival Özel Sihirbaz Gösterisi, Havai Fişek Özel Gösterisi gerçekleştirildi.

Festival kapsamında HKÜ Mimarlık Kulübü ‘Genç Mimarların Yükselişi’ adlı sergisi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi’nde, HKÜ Aktif Gençler Kulübü ‘Hayattan Kısa Kesitler’ adlı resim sergisi – İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde açıldı. Kültürel, sanatsal ve sportif olmak üzere bir çok etkinliğin yer aldığı festival  gece ise ünlü sanatçı Ferhat Göçer konseriyle devam etti.