Hasan Kalyoncu Üniversitesi 'Girişimci Havuzu'nda

Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu (GGGK) ile Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Zirve Üniversitesi, bazı kamu kurumları ve Gaziantep’te bulunan sanayi ve ticaret meslek odaları arasında “TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Girişimci Havuzu” işbirliği protokolü imzalandı.

Girişimcilik Havuzu projesinin amaçları arasında Gaziantep’te geliştirilecek yeni iş fikirlerini bir araya getirip nitelikli olanları tarafların ortak kararı ile finanse etmek ya da teknik danışmanlık sağlamak, bu fikirlerini hayata geçirmekte onlara yardımcı olmak ve yol göstermek yer alıyor.

Şehitkâmil Belediyesi Kültür Merkezi’nde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu’nun katıldığı ‘Gaziantep İl-İlçe Oda/Borsaları Müşterek Toplantısı’nın ardından imzalanan protokole GGGK İcra Komitesi Başkanı Cengiz Konukoğlu ve ilgili tarafların yanı sıra, şahit olarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu imza attı. Protokolü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi adına ise Rektör Vekili Prof. Dr. M. Hanifi Aslan imzaladı.

Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Zirve Üniversitesi’nin yanı sıra Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, İpekyolu Kalkınma Ajansı, KOSGEB, İslahiye Ticaret Odası, Nizip Ticaret Borsası, Nizip Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Borsası ve Türkiye Ekonomi Bankası’nın imza attığı protokol hakkında şu bilgilere yer verildi:  “TOBB GGGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu’nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur. TOBB GGGK’nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı’dır.

Bu kurullar, illerdeki genç girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemekte ve girişimcilik kültürünün gençler arasında yayılmasına öncülük etmektedir. İlimizde bu görevi TOBB Gaziantep İl Genç Girişimciler Kurulu yerine getirmektedir. Bu protokol GGGK ile Üniversiteler, Oda ve Borsalar, KOSGEB, İKA ve TEB arasındaki işbirliği çalışmalarını kapsamaktadır. Bu işbirliği protokolü 31 Aralık 2014’e kadar geçerli olacaktır.”