Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Çevre Konferansı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokul Amfisi’nde, Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Çevre ve Genç TEMA öğrenci kulübü tarafından “Temel çevre sorunları, küresel iklim değişikliğinin nedenleri ve sonuçları” adlı Konferans yapıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Çevre ve Genç TEMA Öğrenci Kulübünün düzenlemiş olduğu Konferans’a,Tema Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Sayın M. Sait Köse konuşmacı olarak katıldı.

Tema Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Köse; “Temel çevre sorunları, küresel iklim değişikliği nedenleri ve sonuçları” konulu Konferans’ta, çevreye karşı daha duyarlı olunması gerekliliğine dikkat çekti.

Konferans’ta küresel ısınmayla birlikte yaşanan çevre değişikliğine dikkat çeken Köse, şunları kaydetti: “Dünyada nüfus artışı 1950 yılında 2,5 milyar iken, 2000 yılında 6,1 milyar olurken, 2050 yılında ise bu sayı 9-11 milyar düzeyine ulaşacaktır. Her yıl nüfus artışı 1 milyon insana denk düşüyor, böylelikle daha fazla gıda ihtiyacı ve daha fazla tarım arazisine gereksinim doğarken, daha fazla da orman tahrip ediyoruz. Sonuç olarak bu dünya bize atalarımızın mirası değil, gelecek nesillerin bir emanetidir. Toprağımıza ve suyumuza sahip çıkmalıyız".

Konferans soru-cevap kısmının ardından sona erdi.