Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemizin “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü” tarafından düzenlenen; baharın başladığı ve doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen "Nevruz Bayramı", Üniversitemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Baharın müjdeleyicisi olan Nevruz Bayramı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kutlandı. Gerçekleştirilen Nevruz Kutlama Programına, Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Sn. M. Hanifi Aslan, Genel Sekreter Sn. Ümit Şahnaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Sn. Mustafa Öztürk,  çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kutlama etkinliği, Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Sn. Rektörümüz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Nevruz, tarihi bakımdan Hun, Göktürk, Uygur, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde bir örfi bayram olarak kabul edilmiştir. Nevruz, ortak bir kültüre, birlik ve beraberlik içinde sahip çıkar. Bu bayram; Doğusuyla Batısıyla, Güneyiyle Kuzeyiyle ile aynı kültürün insanları olarak kaynaşmamıza, birbirimizi sevmemize yardımcı olur. Nevruz; toplumlarda milli birlik ve beraberliğin ve birarada yaşama arzusunun kuvvetlenmesindeki en önemli unsurdur. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Nevruz Bayramınızı kutluyor,  birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum” dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi bahçesinde Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Tamer Yılmaz tarafından Nevruz ateşinin yakılmasının ardından katılımcılar, yanan ateşin üzerinden atlayarak Nevruz coşkusuna ortak oldu. Program, yumurta tokuşturma yarışması ile devam etti vebirlik beraberlik içerisinde halaylar çekildi. Bir arada eğlenmenin keyfini çıkartan öğrencilerin coşkusu görülmeye değerdi.