Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Ülke Tanıtım Günü ve Türkçe Festivali Programı Yapıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin organize ettiği “3. Uluslararası Eğitim Haftası” kapsamında; Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Amfisi’nde 17 Aralık 2013 tarihinde “Ülke Tanıtım Günü ve Türkçe Festivali Programı” konulu program yapıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Amfisinde gerçekleşen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin organize ettiği “Ülke Tanıtım Günü ve Türkçe Festivali Programı” kapsamında uluslararası öğrenciler ülkelerini tanıttılar. Farklı kültürdeki öğrencilerimiz Türkçe Festivali Programı dahilinde Türkçe şarkı söylediler, şiir okudular ve dans gösterisi sergilediler.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin hazırladığı, kimi öğrencilerin yöresel tatlarla, kimi öğrencilerin bayrak ve broşürler ile katıldığı etkinlik büyük ilgi gördü.

Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Endonezya, Fas, Suriye, Suudi Arabistan, Hindistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Moritanya, Mısır, Somali, Libya, Kongo, Tacikistan, Özbekistanlı, Sırbistan ve Türkmenistanlı öğrencilerimiz ülkelerinin müzikleri eşliğinde ve yerel kıyafetleriyle hazırladıkları posterleri ve ülke bayraklarını sergileyerek ülkelerinin tanıtımını yaptılar. Yapılan bu uluslararası etkinlik hem öğrencilerin hem de öğretim üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.