Hastanede 23 Nisan Etkinliği

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yatan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ve Gaziantep Çocuk Hastanesi işbirliği ile düzenlediği etkinlikte büyük bir coşkuyla kutladılar.

Halen bu hastanede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi stajını yapmakta olan öğrenciler, etkinlikte çeşitli faaliyetler düzenlediler. Palyoço kostümü giyen öğrenciler, çocukların ilgi odağı olurken, bir yandan da yüz boyama ile yapılan süslemelerle çocuklar eğlenceli zaman geçirdiler. Öğrenciler çeşitli figürler palyaço kostümü giyerek müzik eşliğinde çocukları odalarında ziyaret ederek çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Çocuklar müzik eşliğinde palyaçolarla eğlenerek sonrasında, Harley Davidson Motorcu grubunun motor gösterisini heyecanla izlediler.

“23 Nisan Çocuk Bayramı” etkinliği hakkında açıklama yapan HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Selver Güler ve Arş. Gör. Mehmet Eren Gökçen; Hastalıkların iyileşmesinde ilaç ve diğer tedavilerin yanı sıra sosyal etkinliklerle moral ve ruh sağlığının yükseltilmesinin de önemli bir rol oynadığı açıktır. Bu bağlamda çocukların bayram coşkusunu yaşayarak bir süre de olsa hastalıklarını unutturarak hoş vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştık. Hastanede yatmanın çocukta yarattığı stresi, öğrencilerimizin özverili ve istekli katkıları ile ortam eğlenceli hale getirilerek bayramı hastanedeki miniklere yaşatmışlardır” dedi.

HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından hazırlanan hediyeleri alan çocuklar, hem çok mutlu oldular hem de palyaço ile birlikte keyifli saatler geçirdiler. Çocukların aileleri düzenlenen organizasyondan ötürü emeği geçen herkese teşekkür ettiler.