HKÜ 5. Bilim, Kültür, Sanat ve 1. Altın Baklava Film Festivalleri Başladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından düzenlenen “5.HKÜ Bilim, Kültür & Sanat” ve “1.HKÜ Altın Baklava Film Festivalleri” açılışı;12.05.2015’te Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezinde “Altın Baklava Film Akademisi” ile yaptı.

Yoğun bir katılım ve ilgiyle başlayan HKÜ Festivalleri, ilk olarak Altın Baklava Film Akademisinin önemli iki ismi olan Prof.Dr. Bülent Çaplı ve ODTÜ Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Yeşim Çaplı’nınsinema ve belgesel sinema sunumları ile başladı. Belgesel sinema hakkında önemli açıklamalar yapan Prof.Dr. Bülent Çaplı belgesel filmlerin; ilk intiba olarak insan zihnine sıkıcı gibi gelse de, son derece önemli ve üzerine durulması gereken bir alan olduğunu belirtti. Sunumu izleyenlere geçmişten belgesel filmleri de izleten Çaplı, katılımcıların belgesel sinema ile ilgili merakla sordukları soruları cevapladı.

Yeşim Çaplı da; sinema filmleri hakkında önemli incelemelerini sunumlarla anlattı. Sinema hakkında merak edilen birçok husus ile ilgili açıklamalar yapan Çaplı, bazı filmlerin ilgi çekici sahnelerinin çekimi ile ilgili katılımcılara film sahneleri izleterek filmlerle ilgili önemli noktalara değindi.

Yönetmen Ali Taner Baltacı, oyuncular Büşra Pekin, Aydan Taş ve İdil Dizdar HKÜ’de

Altın Baklava Film Akademisinin ardından “Hadi İnşallah” film gösterimi ile devam eden HKÜFest, “Türk Sinemasında Kadın Karakterli Film Yapmak” söyleşisi ile sürdü. Yoğun bir ilgiyle karşılaşan Ali Taner Baltacı, Büşra Pekin, Aydan Taş ve İdil Dizdar izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yönetmen Ali Taner Baltacı, oyuncular Büşra Pekin, Aydan Taş ve İdil Dizdar sinema filmleri hakkında önemli açıklamalar yaptı.Birçok alanda filmler çeken Yönetmen Ali Taner Baltacı, yaratıcılık, kurgu ve karakter ilişkisi üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HKÜFest, Özgür Abacı’nın “Modern Sinema ve Post Prodüksiyon” Söyleşisiyle devam etti.