HKÜ Almanya Köln Eğitim Fuarında

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen; “Köln -TurkischeUniversität” Üniversite Eğitim Fuarına katıldı.

Türk üniversiteleri için büyük önem arz eden “Köln – Turkische Universität” her yıl düzenlenerek binlerce profesyoneli bir araya getiriyor. Türkiye’den ve Almanya’dan birçok farklı üniversiteden yüzlerce yükseköğretim kurumu mensubunun katılımıyla düzenlenen Üniversite Eğitim Fuarında katılımcı üniversiteler; eğitim faaliyetlerini, imkanlarını, eğitim çalışmalarını, misyonlarını ve vizyonlarını tanıttı.

Haluk Kalyoncu ve Sanatçı Murat Yıldırım’dan Köln Fuarına Ziyaret

Fuar birçok ziyaretçiyi ağırlarken HKÜ Standı değerli iki konuğunu ağırladı. HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu ve Sanatçı Murat Yıldırım HKÜ Standını ziyaret etti. Haluk Kalyoncu ve Murat Yıldırım HKÜ Standını ziyaret eden konuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Büyük ilgi toplayan ve dünyanın çeşitli ülkelerinin katılımın sağladığı Fuarda, yükseköğretimde işbirliği ve görüş alışverişine olanak sağlamak amaçlandı. Uluslararası Fuarlara katılarak öğrencilerine daha fazla ülkede Üniversite Eğitimi alma imkanı sağlayan HKÜ; yabancı uyruklu ve gurbetçi öğrencilere de Türkiye’de Eğitim şansı sağlamayı amaçlıyor. Uluslararası düzeyde Eğitim Ağını hızla geliştiren HKÜ, Köln Eğitim Fuarı vesilesiyle de birçok farklı ülke ile Uluslararası İşbirliği Anlaşması imzalama fırsatı yakaladı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesini Fuarda; Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Kalyoncu Ortadoğu Araştırma ve Uygulama Merkezi Bşk. Yrd. Doç. Dr. Sezer Özcan ve HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi (IRO) Yetkilisi Irene Itria temsil etti. Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının Köln Eğitim Fuarında; kendilerini tanıtmada ve Uluslararası Anlaşmalarının sayısını artırmada önemli bir fırsat yakaladığını belirten Yrd. Doç. Dr. Sezer Özcan; “HKÜ olarak birçok Uluslararası İşbirliği Anlaşması imzalayabilme zeminini yakalamış olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.