HKÜ; İKA Destekli Proje ile Sağlık Eğitimi Altyapısını Geliştirecek

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından Gaziantep’te sağlık personeli eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik olarak hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı desteği almaya hak kazanan Projenin Sözleşmesi imzalandı.

“2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı-Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları-Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen “Hemşirelik Simülasyon Laboratuarının Kurulması ve Sağlık Mesleki Eğitim Altyapısının Geliştirilmesi” başlıklı Projenin Sözleşmesi, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile İKA Genel Sekreteri Sayın Bülent Özkan tarafından 22.05.2014 tarihinde imzalandı.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz; “Hemşirelik Simülasyon Laboratuarı sayesinde, HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu'nda öğrenim gören Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Beslenme ve Diyetetik Bölümleri öğrencilerinin yanısıra, Gaziantep'teki bazı Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak çeşitli Sağlık Kurumlarında görev yapan Sağlık Personelinin uygulamalı eğitim imkânlarını artırarak, daha nitelikli yetişmelerini hedeflemekteyiz. Proje kapsamında bölgemizde ilk kez, HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu bünyesinde ‘Hemşirelik Uygulama Becerileri Simülasyon Laboratuarı’ kurularak, sağlık bakım profesyonellerinin mezuniyet öncesi ve sonrası uygulamalı eğitimlerinin verimliliği ve etkinliği artırılacaktır. Bilgisayar destekli simülasyon uygulamaları sayesinde öğrencilere interaktif eğitim verilerek, anında geribildirim alınacak, öğrencilerin karar verme ve uygulama becerilerinin geliştirilmesi sağlanacaktır” dedi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan ise; “Bölgedeki mesleki eğitim altyapısının iyileştirilmesinin hedeflendiği Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı kapsamında desteklenen proje ile, bölgede öğrenim gören sağlık personelinin niteliklerinin geliştirileceği” açıklamalarına yer verdi.

Simülasyon Laboratuarının 2014 yılı sonuna kadar tamamlanarak eğitimde kullanılmaya başlanması hedefleniyor.