HKÜ Öğrencileri Ankara Lojistik Üssü'nde

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, 09.05.2014 tarihinde Ankara Lojistik Üssüne “Lojistik Gezisi” düzenledi.

Ankara Lojistik Üssü’nde ilk karşılama Genel Koordinatör Sayın Metin Perk tarafından yapıldı. Sayın Perk; öğrencilerle tanışmanın ardından, Lojistik Üssünün tanıtıcı  sunumunu yaptı  ve Üssün tarihçesi, örgüt yapısı hakkında öğrencilere genel bilgiler verdi. Tanıtımın ardından; İdari İşler Amiri Sayın Tuba Özgen eşliğinde Lojistik Üssü’nün fiziki birimlerine kısa turlar yapıldı. İlk olarak gümrük deposu yerinde görüldü ve ardından özel bir Antrepo gezildi, Antrepo’ların işleyişi hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Gümrük Müşaviri ile yapılan görüşme sonucunda, mesleğin zorlukları ve ilgi çekici yanları birinci ağızdan öğrencilerimize aktarıldı. Öğrencilerimiz bu sayede kariyer planlarını yönlendirmede faydalı bilgiler elde etti. Son olarak; Yurtiçi Lojistik biriminin içinde yer alan, Türkiye’nin ilk ve tek Yurtiçi Nakliye Borsası tanıtıldı. Burada komisyon firmalarından bazıları ziyaret edildi ve öğrenciler staj başvurusu imkânı elde etti. Gezi, görüşmelerin tamamlanmasının ardından  öğle yemeğiyle son buldu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi; Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü bünyesinde bulunan  Lojistik Üssü’ne götürerek öğrencilerine kendi alanlarındaki gelişmeleri pratikte görme imkânı sağladı.