HKÜ Önemli Konukları Ağırlamaya Devam Ediyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), yıl içi etkinlikleri çerçevesinde birbirinden önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor. “HKÜ– KIT (Kalyoncu Institute of Technology) Öğrenci Kulübü”nün düzenlemiş olduğu “Işık ve Sahne Tasarımı” Konferansı HKÜ KKM’de gerçekleştirildi. Düzenlenen Konferansa “Sahne, Işık ve Set Tasarımcısı” olan Burcu Aydınalp Egel konuk olarak katıldı.

Gerçekleştirdiği etkinliklerle herkesin beğenisini kazanan HKÜ KIT (Kalyoncu Institute of Technology) Öğrenci Kulübü, çarpıcı etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor. “KIT TALKS” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Sahne, Işık ve Set Tasarımı” programı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Tiyatro Bir Pazarlama İşi

Tiyatro alanındaki deneyimlerini anlatan Burcu Aydınalp Egel şu ifadelere yer verdi; “Sahne tasarımını kullanarak bir saatte Roma’yı Fransa’ya çevirip size pazarlayabiliriz. Kitapta sayfaları çevirmek gibi biz de sahne ve ışık tasarımını değiştirerek yepyeni bir dünya yaratıyoruz. Bizler arka tarafta büyük bir savaşın içindeyken, seyirci bunu bilmez ve hissetmez. Tiyatroda, görünenin aksine birçok teknik ve matematiksel detay vardır. Bizi Sinema ve Televizyondan ayıran en önemli şey anlık hatalarımızın görünüyor olmasıdır. Oyun başladığı anın ne olursa olsun tekrarı olamaz ve oyun akmak zorundadır”.

Işık Ne Zaman Fark Edilir?

Işık tasarımı hakkında da katılımcılara bilgi veren ve “Işık Ne Zaman Fark Edilir?” sorusunu cevaplayan Burcu Aydınalp Egel; “Işık karardığı zaman fark edilir. Yönetmen ışığın kapanmasını istediğinde sahneye hiçbir açıdan ışığın gelmeyeceğini matematiksel olarak hesaplar. Sahnede ışığın oyunun önüne geçmesini engellemek de önemli bir ayrıntıdır” dedi.

Etkinlik soru cevap bölümünün ardından sona erdi.