Hkü'de 36 Boys Film Gösterimi

Almanya’da Çekilen Belgesel Filminin Gösterimi ve Söyleşisi Yapıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Medya Kulübünün düzenlediği “36 Boys” belgesel film gösterimi, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde filmin yönetmeni Yrd. Doç. Dr Yelda Yanat Bağcı'nın katılımıyla yapıldı. Aynı zamanda Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Öğretim Üyesi olan; Yrd. Doç. Dr. Yelda Yanat Bağcı, 36 Boys belgesel film gösteriminin ardından öğrencilerle eğlenceli bir söyleşi yaptı.

Bağcı’nın yönetmenliğini yaptığı belgesel film; eski dönemlerin Almanya’sında yaşayan Türk’lere karşı yapılan olumsuz eylemleri püskürtmek için tamamen Türk’lerden kurulmuş bir grubun, geçmişten günümüze yaşam hikayelerini anlatıyor. HKÜ Medya Kulübün ilk büyük etkinliği olan 36 Boys belgesel film gösterimi, filmin yayınlanması ile başladı. Ardından sözü alan Yanat, Almanya'da çekilen 36 Boys'un çekim aşamalarından ve yaşadığı zorluklardan bahsetti.

Nasıl Başardım?

Yelda Yanat Bağcı, 36 boys belgesel filmini nasıl çektiğini şu sözlerle açıkladı:

“Gerçekten çok zor bir aşamaydı. 36 Boys grubu kendisini ilk kez bir filme çektirdiğinden, özellikle gerçek üyeleri saptamakta zorlandık. İkna aşaması ise en zoruydu. 36 Boys’un ulaşabildiğim ilk üyesi “Killa Hakan”dı. Bana büyük ihtimalle bu iş olmaz dedi ama bana yalnız gelirsem görüşebileceğimizi ve düşüneceğini söyledi. Ardından Almanya'ya gidip buluşacağımız noktaya ulaştım. Buluşma yeri olarak bir kafe değil sokağın köşesini seçmişti. Az sonra yanında 3 adamla geldi ve yakındaki parka kadar yürümeyi teklif etti. Bilmediğim bir yerde, bilmediğim bir parka, tanımadığım 4 adamla yürüme düşüncesi beni korkutuyordu ancak bir belgeselci olarak onlara güvenmem gerektiğini düşündüm ve kabul ettim. Aradan birkaç saat geçtikten sonra bu korkumun yersiz olduğunu anladım çünkü bu kişiler çok iyi insanlardı ve misafirperverlerdi. Sonradan Killa Hakan'la konuştuğumuzda bana; ‘parka yürümemiz senin güven testindi ve ilk kez başarılı olan sen oldun’ şeklinde testlerini geçtiğimi söyledi ve ben kısa bir zaman içinde film çekimi için kolları sıvadım ” dedi.

Çok Zordu

36 Boys belgesel filminin çekimlerini ayrıntılarıyla anlatan Yanat: “Hayatımın en zor çalışmalarından biriydi. Üyelerin düzensiz hayatları var. Bu yüzden bazen verdikleri sözleri tutamayabiliyorlar. Yarın geleceğim deyip 3 gün ulaşamadığımız zamanlar oldu. Bu bir belgeselci için çok kötü bir şey. Ayarladığımız çekimi yapamayınca sürekli stres halinde yaşadık. Ancak sonunda başardık. Ortaya güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyorum dolayısıyla her şeye değdi” şeklinde konuştu.

Program çekiliş ile 10 kişiye verilen imzalı posterlerin dağıtımı ve fotoğraf çekimleri ile sona erdi.