HKÜ'de festival heyecanını yağmur bile engelleyemedi

FERHAT GÖÇER, YAĞMUR ALTINDA BİNLERCE GAZİANTEPLİ’Yİ COŞTURDU

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) 3. Bilim, Kültür ve Sanat ve Festivali’nin birinci gününde sahne alan ünlü sanatçı Ferhat Göçer, sevilen şarkılarını yağmur altında hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Festival ilginç görüntülere de sahne oldu. Türkchopper Motosiklet Kulübü’nün motosiklet egzozundan bir maestro eşliğinde ahenkli ses çıkartarak sunduğu konser ise izleyenlerin nefeslerini kesti.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

HKÜ 3. Bilim, Kültür ve Sanat ve Festivali kapsamında son yılların en başarılı müzisyenlerinden Ferhat Göçer’i ağırladı. Kapılarını tüm vatandaşlara açan HKÜ’nün doğal bir amfi niteliğindeki kampüsünde gerçekleşen konsere binlerce vatandaş katıldı. Konser öncesinde Türkiye’nin en büyük motosiklet kulübü Türkchopper nefes kesen bir gösteriye imza attı. Gaziantep ve çevre illerden gelen 30 Türkchopper üyesi motosikletlerinin egzozundan bir maestro eşliğinde ahenkli ses çıkartarak sunduğu konser izleyenlerden büyük alkış aldı. Türkchopper Motosiklet Kulübü’nün nefes kesen gösterisinin ardından muhteşem havai fişek gösterisi gökyüzünü aydınlattı.

YAĞMUR ALTINDA ROMANTİK ŞARKILAR

Konserin ilk dakikalarında başlayan yağmur festival heyecanını engelleyemedi. Kimi vatandaşlar yağmura karşı beraberlerinde getirdikleri şemsiyeleri açarak konseri izlerken, kimileri de ceketleriyle yağmurdan korunmaya çalıştı. Sahneye ‘Götür beni gittiğin yere’ şarkısıyla çıkan Ferhat Göçer, Gaziantep’te bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Göçer, “Sizlerin huzurunuzda olmak benim için büyük bir keyif ve mutluluk. Öncelikle Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde bütün dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu akşam hep birlikte ıslanacağız, hep birlikte şarkılarımızı söyleyeceğiz. Ama unutulmaz bir gece olacak. Yağmur, bu unutulmaz gecenin kahramanı olarak bize eşlik edecek. İyi ki gelmişiz. İyi ki sizlerle tanışmışım. İyi ki bu güzelliği kendi gözlerimizle görmüşüz. Muhteşemsiniz. Sizlere baktıkça gurur duyuyorum. Burada muhteşem bir enerji, müthiş bir performans ve büyük bir gelecek görüyorum. Ümit ediyorum ki hepiniz hakettiğiniz başarıya kavuşursunuz. Eğitiminiz boyunca bu güzel üniversitede bir çok büyük dostluklar ve büyük arkadaşlıklar edinirsiniz” dedi.

Ferhat Göçer, konserde kendi albümündeki ‘Gül ki sevgilim’, ‘Biri bana gelsin’, ‘Ayrılsak ölürüz biz’, ‘Cennet’ gibi romantik şarkılarının yanısıra, ‘Kalp kalbe karşı’, ‘Islak ıslak’, ‘Her şeyi yak’, ‘Sultan Süleyman’, ‘Hakim bey’, ‘Hatasız kul olmaz’, ‘Sevdan olmasa’, ‘Dalgalandım da duruldum’ gibi sevilen şarkıları da izleyicilerle birlikte seslendirdi.

GÖÇER’DEN KALYONCU’YA KARADENİZ TÜRKÜSÜ JESTİ

Gecenin sonunda ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu eşi Reyhan Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir eşi Halime Özdemir, HKÜ Rektör Danışmanı Prof.Dr. Edibe Sözen, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Zerrin Pelin sahneye çıkarak Ferhat Göçer’e buket takdim edip teşekkür etti. Göçer’e halıya işlenmiş portresini ve çini hediye eden Kalyoncu’ya teşekkür eden Ferhat Göçer, ünlü Karadeniz türküsü ‘Hayde’yi seslendirerek sürpriz yaptı. Hayde türküsüne Kalyoncu ve izleyiciler de eşlik etti. Cemal Orhan Kalyoncu, “Ülkemize ve insanımıza katkı sağlayacak, uluslararası marka değeri olan bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimize her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak eğitim-öğretim alternatiflerini sunan yeni bir üniversite modelini benimsiyoruz. HKÜ olarak geleneksel hale getirdiğimiz  3. Bilim, Kültür ve Sanat ve Festivali’nde Ferhat Göçer’i ağırlamaktan dolayı mutluyuz” dedi. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Göçer, Gaziantepliler’e unutulmaz bir gece yaşattı.