HKÜ'de, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun Güncel Sorunları Sempozyumu Yapıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen ve 2 gün süren “Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun Güncel Sorunları Sempozyumu”, 24-25 Mayıs 2014 tarihlerinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin organize ettiği Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun Güncel Sorunları Sempozyumuna; Prof. Dr. Selçuk Öztek, Prof. Dr. M. Kamil Yıldırım, Prof. Dr. Seyithan Deliduman, Prof. Dr. Adnan Deynekli, Prof. Dr. S. Burak Arzova, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Ateş, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Ali Elibol, Doç. Dr. Murat Yavaş, Doç.Dr. İbrahim Aşık, Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Dr. Mustafa Saldırım, Yrd. Doç. Dr. Taylan Özgür Kiraz, Dr. Evren Kılıçoğlu, Dr. Nazlı Gören Ülkü, Gaziantep ve çevre illerden gelen katılımcılar katıldı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun Güncel Sorunları Sempozyumu”na; "Medeni Yargılamaya Hâkim Olan İlkeler", "Ön İncelemeden Kaynaklanan Sorunlar", "Hukuka Aykırı Deliller", "Adi Senetlerde Sahtelik", "Islak ve Islak Kurumu Çerçevesinde Zamanaşımı Def’i" ve "İhtiyati Tedbir –  Delil Tespiti” gibi çok sayıda konu ele alındı.
Sempozyumun Açılış Konuşmaları; Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. H. Tamer İnal ve Gaziantep Barosu Başkanı Av. Ali Elibol tarafından yapıldı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. H. Tamer İnal Açılış Konuşmasında; “Bu toplantıları artık Hukuk Fakültemizde geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl “Sağlık Hukuku” ile başladık. Bu yaptığımız bilimsel çalışmaları daha sonra kitap haline getirerek, Türk Bilim Dünyası’na sunmak istiyoruz. Bu arada ilk önce bir teşekkür borçluyum, değerli meslektaşım Murat Yavaş hocamızı buraya davet edebilme imkânına kavuştuğum için, hocamıza ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Sayın Baro başkanıyla sohbetimiz esnasında benden 2 yıl önce 2 şey istedi. Bunlardan biri; Borçlar Hukuku alanında bir Sempozyum düzenlememiz, bir diğeri ise, Usul Hukuku üzerinde yine bir bilimsel çalışma yapmamızdı. Bugüne nasip oldu. Geçen yıl Sağlık Hukuku ile başladık, bu yıl Usul Hukuku üzerinde bir çalışma yapıyoruz. Verdiğim sözümü yerine getirdiğim çok mutluyum. Çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu çalışmalarımızı bir anı – bir anma kitabı haline getireceğiz” dedi.

Gaziantep Barosu Başkanı Sayın Ali Elibol ise; “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun Güncel Sorunları Sempozyumu”nun, ülkemizde giderek ağırlaşan ve hâkimlerin önlerinde duran binlerce aşırı yük nedeniyle, tıkanma noktasına gelen Mahkemelerin sorunlarına yeni açılımlar ve çözümler getirmesini diliyorum” dedi.
Sempozyum, gerçekleştirilen oturumlarla devam etti. Sempozyumun sonunda plaket takdimi yapıldı.