HKÜ'de iThenticate Programının Eğitimi Verildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Mütercim Asım Kütüphane’si tarafından düzenlenen “iThenticate Program Eğitimi”, 27 Mart Perşembe günü Yabancı Diller Yüksekokulu Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Eğitimde konuşmacı olan Sn. Dr. Görkem Mergen; “iThenticate; yayıncılar, araştırmacılar ve yazarlar için, belgelerini birkaç dakika içinde hızlı ve kolayca kontrol edebilmeleri amacıyla dizayn edilmiştir. Belge; kullanıcı tarafından iThenticate programına, bir e-postaya eklenti belge ekler gibi kolaylıkla yüklenmekte, böylece intihal analizi birkaç dakika içinde bitirilebilmektedir” dedi.

Türkiye'deki tüm akademisyenlerin kullanımına sunulmuş olan program hakkında Sn. Mergen, sözlerine şöyle devam etti: “iThenticate’e yüklenen her belge büyük bir veritabanındaki belgelerle karşılaştırılmaktadır. Bu veritabanı içinde 80.000’den fazla önemli gazete, dergi, süreli yayınlar ve kitapların yanı sıra, tüm bunlara ek olarak yirmi milyardan fazla web sayfası ve arşivi bulunmaktadır"

Verilen eğitim, soru-cevap kısmından sonra sona erdi.