HKÜ'de Kadınlar Günü Kutlaması Yapıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ), Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programı düzenlendi.

Gaziantep İpek İş Kadınları ve Üniversitemiz işbirliği ile kutlanan "Dünya Kadınlar Günü”, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi Amfisi'nde gerçekleştirildi.

Hukuk Fakültesi Amfisi'nde gerçekleştirilen programın açılışında konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz;
“Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programına hoşgeldiniz şeref verdiniz. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, hepinizi şahsım ve üniversitem adına saygıyla selamlıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun” dedi.

Programda 'Kadın' konulu konferans veren HKÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Dilek Yamak;
“Geçmişten günümüze hemen tüm toplumlarda var olan ataerkil toplum kültürü; kadın ve erkeğe değişik roller, sorumluluklar ve haklar yüklemiştir.
Ülkemizde kadının çalışma yaşamı eğitim seviyesine göre değişmektedir. Eğitim seviyesi yüksek kadınlar, toplumun kadın cinsiyetine uygun gördüğü ve statüsü yüksek işler yapma eğilimindedir. Bu nedenle kadınların seçtikleri meslekler arasında akademisyenlik önemli bir yer tutmaktadır. Ülkemizdeki akademisyenlerin %41’ini kadınlar oluşturmaktadır. Daha da artması dileği ile, 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüzü kutluyorum” dedi.

KADINLARA KIRMIZI KARANFİL

Salonda bulunan kadınlara kırmızı karanfil dağıtıldı. Programın sonunda Müzik Kulübü öğrencileri kadınlar için konser verdi.