HKÜ'de Okul Psikolojik Danışmanlığında Yeni Ufuklar-1 Semineri Yapıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde 23 Mayıs 2014 tarihinde, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından; Okul Psikolojik Danışmanları ve Rehber Öğretmenlerine özel ve birincisini düzenlediğimiz “Okul Psikolojik Danışmanlığında Yeni Ufuklar 1” adlı Eğitim Semineri yapıldı.

Seminerin Açılış Konuşması, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Yrd. Doç. Dr. Gülfem Muşlu Kaygısız tarafından yapıldı.

Sayın Yrd. Doç. Dr. Gülfem Muşlu Kaygısız; “Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde büyük bir özveriyle hizmet veren Rehberlik Servislerinin ve Psikolojik Danışmanların alan uygulamaları ile ilgili yenilikleri takip etmesini kolaylaştırmak, verilen hizmetin kalitesini daha da artırmak, değişen ve gelişen PDR uygulamalarından haberdar olmanızı sağlamak için düzenlediğimiz “Okul Psikolojik Danışmanlığında Yeni Ufuklar” adlı Eğitim Seminerlerimiz, her yıl düzenli olarak yapılacaktır. Okul Psikolojik Danışmanlığının en önemli amacı, sizler aracılığıyla Gaziantep ilinde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten öğretmenlerimize, velilerimize ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en doğru ve güncel bilgiler ışığında Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerini ulaştırmaktır. “Okul Psikolojik Danışmanlığında Yeni Ufuklar” adlı Eğitim Seminerlerimizin birincisinin teması; "Kaliteli Okul Modelinde Psikolojik Danışma Hizmetleri" olarak belirlenmiştir. Bilindiği gibi eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında, öğrenci kişilik hizmetleri içerisinde yer alan “Okul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri”, eğitimin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak, bu tür etkinlikleri daha da zenginleştirerek sizlere sunmayı ve sizlerin deneyimlerinden istifade etmeyi her zaman önceliklerimiz arasında tutacağımızı ayrıca bilmenizi isterim” dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Seminer’de; Prof. Dr. Yaşar Özbay “Seçim Teorisi, Kaliteli Okul Modeli ve Okul Danışmanlığı”, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Palancı “Kaliteli Okul Modelinde Beceri Eğitimi”, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kandemir “Kaliteli Okul Modelinde Akademik Başarı Kaynakları” ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Eşici “Kaliteli Okul Modelinde Psikolojik İhtiyaçlar” konularını ele aldılar.

Seminer soru-cevap kısmının ardından sona erdi.