HKÜ'den Fikir Kampı Projesine Destek

Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar Projesi Fikir Kampı 22-23 Şubat 2014 tarihinde Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Intel Türkiye ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği- KAGİDER işbirliği ile gerçekleştirilen “Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar” projesi Fikir Kampları’nın üçüncüsü, 22-23 Şubat 2014 tarihlerinde Gaziantep’te düzenlendi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve diğer kuruluşların yerel desteği ile düzenlenmiş olan Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar Gaziantep Fikir Kampı”na 18-30 yaş aralığındaki gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Projenin amacı; Fikir Kampı ile Gaziantep’te kaynaklara erişimin sınırlı olduğu yoksul kesimlerdeki kadınların konumlarının güçlendirilmesi için teknoloji destekli çözüm önerileri ve sosyal girişimcilik projeleri üretilmesidir.

2 gün boyunca kampta görev alan; HKÜ Araştırma Görevlileri Mehmet Örfi Sönmez ve Ömer Ertuğrul Meral öğrencilere rehberlik yaptılar. Rehberlikleriyle gençlere yol gösterdiler. Kadınların internet ve bileşim teknolojilerini ulaştırmasını kolaylaştırma ana başlık altında yaptıkları “TE-KA” projeleriyle HKÜ Araştırma Görevlisi Mehmet Örfi Sönmez’in rehberlik ettiği 2.grup 1. oldu.

Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar Projesi Fikir Kampında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’a; sağlamış oldukları yerel destek için, teşekkür plaketi takdim edildi.

Başarılı olan gençlerin ödüllerini alması ve sertifikaların dağıtılmasıyla fikir kampı tamamlandı. Program toplu fotoğraf çekimle sona erdi.