HKÜ'lü Öğrenciler Türkiye'yi ve Gaziantep'i Tanıttı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi adına yürütülmekte olan “Représentation du genre dans la société” gençlik projesi kapsamında, 11-18 Kasım 2012 tarihlerinde Fransa’nın Quimperlé şehrinde 15 öğrencimizin de içinde bulunduğu 21 Türk ve 20 Fransız öğrencinin katılımıyla gerçekleşen kültürel eğitim programı tamamlandı.

Cinsiyet sorunsalı üzerine çalışmaların ağırlıkta olduğu program süresince, Fransız-Türk öğrencilerden oluşan karma gruplar, etkileşim içinde öğrenme tekniğiyle hazırlanan oyunlarla eğlendiler. Ayrıca iş bulma, eğitim ve aile içerisinde söz sahibi olma gibi çeşitli toplumsal bağlamlarda cinsiyetin rolü üzerine düşünerek ve tartışarak, konuyla ilgili bilinç kazandılar.

Fransız toplumunda cinsiyet konusunda yaygın olan algıları ortaya çıkarmak üzere, öğrenciler hazırladıkları soruları anket aracılığıyla, Quimperlé’de bir halk pazarında, insanlara yönelttiler.

Çalışmada ulaşılan noktayı değerlendirmek ve sergilemek amacıyla hazırlanan kapanış programında, bir haftalık bir çalışmanın ürünü olan küçük piyesler, öğrenciler tarafından sahnelendi.

Çevre illerin belediye başkanlarının, Avrupa Birliği Gençlik Projeleri üzerine il bazında çalışan sorumlu kişilerin ve COCOPAQ kurumundan önemli isimlerin de katıldığı program, Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerinden Göksu Karabağlı’nın yorumladığı Hallelujah şarkısına salonda bulunanların eşlik etmesiyle son buldu.