Hukuk Öğrencileri Adliyeyi Ziyaret Etti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Fakültesi ve HKÜ Meslek Yüksekokulu Adalet Bölümü Öğrencileri Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Celal Ruhi önderliğinde ve “Toplumsal Duyarlılık Dersi” kapsamında, Gaziantep Adliyesine ziyaret organize etti.

Gaziantep Adliyesinin Konferans Salonunda toplumsal duyarlılık dersine katılan HKÜ Hukuk Fakültesi ve Adalet Bölümü Öğrencilerine bilgilendirme Seminerleri düzenlendi. Seminerlerde birbirinden önemli Katılımcılar konuşma yaptı. Gaziantep Başsavcı Vekili Mehmet Sabri Kılıç, Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Hakim Filiz Berber Yenipınar, Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Üyesi Hakim Davut Bülbül ve Gaziantep Barosu Avukatlarından Avukat M. Gazi Karagülle gibi önemli isimler Seminerlere Konuşmacı olarak katıldı.

Seminerlere katılan Konuşmacılar; her ülkede olması gereken hukuk güvenliği konusunda sunumlar yaptılar. Öğrencilere meslek hayatlarında yaşadıkları tecrübelerle ilgili önemli bilgiler aktaran Konuşmacılar; sektör tecrübelerini ve sektöre atıldıklarında dikkat etmeleri gerektiğini düşündükleri konuları aktardılar. Adliyeye yapılan bu ziyaretin öğrencileri mesleğe alıştırmada çok önemli olduğunu belirten HKÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Celal Ruhi, ziyaretin gerçek amacının öğrencileri gerçek anlamda yaşama hazırlamak olduğunu belirtti. Programın sonunda Gaziantep Başsavcı Vekili Mehmet Sabri Kılıç’a ve Konuşmacılara HKÜ plaketi takdim edildi.