Kırgızistan Uluslararası Üniversitesinden Hasan Kalyoncu Üniversitesine Ziyaret

Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. BaatyrbekAkylbekov, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Uluslararası Kırgızistan Üniversitesinden Hasan Kalyoncu Üniversitesine gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. BaatyrbekAkylbekov ve Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Serdar Göçmen;Hasan Kalyoncu ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı ziyaret ederek, önemli gelişmelerin başlangıcını oluşturdu. Eğitim alanında geleceğe yönelik ne tür işbirlikleri yapılabileceği, ortak ne tür adımlar atılabileceği, bilimsel ve teknolojik çalışmalarda ortak yürütülebilecek projeler, vbkonularda fikir alışverişi yapıldı.

Kırgızistan’ın kardeş ülke olarak gerek eğitim gerekse ticaret alanında Türkiye ile sıkı ilişkiler kurmasını arzu ettiğini dile getiren Rektör Yardımcısı Akylbekov, Hasan Kalyoncu Üniversitesive Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi arasında yapılacak işbirliğinin iki ülke arasında bir köprü oluşturacağını ve kardeşlik ilişkilerini geliştireceğini söyledi.

Gerçekleşen görüşmede, HKÜRektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Yılmaz, konuklarına Hasan Kalyoncu Üniversitesi yapısı ve işleyişi hakkında da bilgiler verdi. Rektör YardımcısıAkylbekov, Rektör Yılmaz’a yöresel Kırgızistan şapkası hediye ederken, Rektör Yılmaz da konuğuna üniversitesinin plaketini takdim etti.