Kitap dostu bir öğrenci Tuğçe Tütüncüler

Her fırsatta kitap okumanın önemine değinen ve herkese Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesindeki zengin içeriğiyle Mütercim Asım Kütüphanesi’nden yararlanmaları konusunda ısrar eden Rektörümüz Prof.Dr. İbrahim Özdemir kitap dostu bir öğrenciyle olan anısını şu satırlarla paylaştı.

“Geçen gün yolum kütüphaneye düşünce, yeni kitaplara bakma fırsatım oldu. Benim bile henüz almaya fırsat bulamadığım birkaç kitabı görünce heyecanlandım. Her yeni kitap beni heyecanlandırır. Kapağını açıp bakınca önce şaşırdım, sonra da sevindim. Kitabı bir öğrencimiz hediye etmiş. Ama öncelikle okumuş; önemli yerlerinin altını çizmiş. Daha sonra da okurların yararlanması için kütüphaneye bağışlamış. Kütüphane görevlilerimiz de üzerine yazmışlar 'Tuğçe Tütüncüler tarafından bağışlanmıştır'.
Hem öğrencimle, hem de kütüphanede çalışan duyarlı arkadaşlarımla gurur duydum. Tuğçe’yi çağırıp tanıştım ve kendisini tebrik ettim. Kitaplar, mimarlık ve felsefeyle ilgili güzel bir sohbet yaptık. Tuğçe’yi uğurlarken ‘Mütevazı kütüphanemiz sizlere emanet; hem sahip çıkan, hem de zenginleştiren’ dedim.”

Prof. Dr. İbrahim ÖZDEMİR
Rektör