Kosava’da Eğitim Çalışmalarına Destek

Ülke çapında birçok eğitim çalışmalarına destek veren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), yurtdışında da çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda HKÜ Kosova’da Eğitim çalışmalarına destek vermeye başladı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yaşar Özbay ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şener Büyüköztürk, Prizren-Kosova’da Türkçe eğitim yapan öğretmenlerin mesleki becerilerini geliştirme projesi kapsamında TİKA ve Gaziantep Üniversitesi ile birlikte yürütülen çalışmalara destek verdi.

Kosova’da eğitim sistemi içerisinde Türk nüfusa yönelik eğitimin, okullarda Türkçe sağlanmakta olduğunu belirten Yaşar Özbay: “Proje boyunca eğitimlerini Türkçe veren öğretmenlerin mesleki beceri, öğretmenlik becerilerinin güncellenmesine yönelik 45 saatlik bir eğitim gerçekleştirilyor. Bu çerçevede okullarda Türkçe eğitim gören çocuklara eğitim veren 150’nin üzerinde Türk öğretmenlerin, mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaya, farklı üniversitelerden 10 öğretim üyesi destek veriyor. Bizde Şener Büyüköztürk ile beraber çalışmalara HKÜ olarak destek veriyoruz” dedi.

Prof.Dr. Yaşar Özbay ve Prof.Dr. Şener Büyüköztürk, Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesinde de incelemeler yaparak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile gerçekleştirilebilecek proje ve diğer işbirlikleri konusunda ortak çalışmalar yürüttüler. Ayrıca Eğitim Fakültesinde Türkçe eğitim sürdüren programlardaki öğretim elemanlarının ihtiyaçlarına yönelik toplantılar düzenleyerek katkı sağlamaya çalıştılar.