Kutlu Doğum Etkinliği Gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Genç Adımlar Kulübü tarafından düzenlenen “İnsanlık adına büyük bir lütuf ve alemlere rahmet olarak gönderilen, doğruluğun, iyiliğin ve güzelliğin habercisi olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimizin doğum günü münasebetiyle düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” Etkinliği, 14 Nisan 2014’te HKÜ-Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Genç Adımlar Kulübünün düzenlemiş olduğu etkinliğe; Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. M.Hanifi Aslan, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Mahmut Çınar, Üniversite Akademi ve İdari Personeli ve öğrencileri katıldı.

Bölgenin en büyük Kongre Merkezi olma özelliği taşıyan, akustik ve modern tasarımı ile dikkat çeken Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Program öncesi; semazen gösterisi ilgiyle izlendi.

Açılış konuşması yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Genç Adımlar Kulübü Başkanı Hüseyin Kuş; “Genç Adımlar Kulübü olarak üçüncüsünü düzenlediğimiz “Kutlu Doğum Etkinliklerine” hepiniz hoşgeldiniz. Dünyaya teşrif etmeden önce sinelerde olan Hz. Muhammed (s.a.v.) sevgisi, yaşadığı dönemde bütün ashabında aşk halini almış ve bu aşk ashaptan sonra asırlarca gönülden gönüle intikal ede ede günümüze kadar gelmiştir. Bizlerin gönüllerinde taht kuran Hz. Muhammed (s.a.v.) sevgisi bizden sonraki nesillere de intikal edecek ve kıyamete kadar da devam edecektir. Tarihimizin her sayfasında Efendimizin sevgisini görmek mümkündür.  Bizde bu sevginin remzi gül olmuş. Gül alıp gül satılmış her daim. Gül gülle tartılmış. Gülden terazi kurulmuş ve çarşımız pazarımız, evimiz, yurdumuz hep gül olmuştur.  Bu gülün kokusu ve güzelliği araya giren asırlara ve mücadelelere rağmen canlılığını korumuştur” diyerek konuşmasına devam etti.

Açılış konuşması yapan Rektör Yılmaz; “Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak düzenlediğimiz programa teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin doğum yıldönümünün tüm insanlığa huzur, mutluluk, kardeşlik ve barış getirmesini diliyorum. İnsanlığın karanlıktan aydınlığa çıkışında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle tüm İslam Alemi’nin Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder, Kutlu Doğum Haftasının milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, Peygamberimizin sünnetinin hayatımıza yol gösteren bir kandil olmasını, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diler, saygılar sunarım” dedi.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda,  Grup Hafızlar tarafından “Naat-ı Şerif Dinletisi' sunuldu. Semazenlerin bir ahenk içerisinde yaptıkları gösteri, salonu dolduranlar tarafından nefes almadan izlendi.