Öğrencilerinden Annelere Anlamlı Eğitim

Kaliteli ve modern eğitimiyle beğenileri üzerine toplayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), herbir bölümüyle başarılara imza atıyor. Her bölümünde başarılı ve nitelikli öğrenciler yetiştiren HKÜ, Sağlık Bilimleri Yüksekokulunda (SBYO) verdiği eğitimle geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştiriyor.

HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Selver Güler ve Arş. Gör. Mehmet Eren Gökçen’in yürüttüğü “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi stajı” kapsamında, Gaziantep Çocuk Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde bebeği tedavi gören annelere; anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları, el hijyeni, kişisel bakım, emzirme teknikleri, lohusalıkta beslenme, yenidoğanda hijyenik bakım ve ek gıdalara geçiş eğitimi veriyor.

HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Selver Güler; “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi stajının amaçlarından biri de; hastanede bebeği tedavi görmekte olan annelerin bilgi gereksinimlerini saptamak ve karşılamak” dedi.

Ayrıca Güler 2015 yılında  öğrenciler ile birlikte annelere benzer eğitimler verildiğini ve özellikle annelerden çok güzel geri bildirimler aldık. Bu bağlamda 2016 yılında da Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Anne Sütü Teşvik Eğitim Hemşiresi Filiz Özbay ile birlikte annelerin hangi konularda eğitim almak istedikleri belirlendi ve eğitim konuları güncellenerek annelere eğitimler verildi” dedi.

Eğitime katılan anneler verilen eğitimlerden ötürü çok memnun olduklarını ifade ederek HKÜ öğrencilerine teşekkür ettiler.