Prof.Dr. Orhan Kural'ın Yaşanabilir Bir Dünya İçin Elele Konferansına HKÜ'de Büyük İlgi

Prof. Dr. Orhan Kural’ın “Yaşanabilir bir dünya için elele” Konferansı 12 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 10:00'da Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde (KKM) gerçekleştirildi.

Halen İTÜ Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı, Türkiye Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı, Benin Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu, Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği Başkanı ve Yeşilay Eğitmeni görevlerini yürüten Sayın Prof. Dr. Orhan Kural; 12 Kasım 2014 tarihinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde “Yaşanabilir bir dünya için elele” konulu ve çevre duyarlılığına vurgu yapan Konferansı ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Konferansta açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Değerli arkadaşlar, Üniversite olmanın bazı ilkeleri var. Bunlar malumunuz çok iyi bir eğitim, öğretim vermektir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bunu başarı ile yönetiyor. Üniversitenin temel görevleri arasında yeralan AR-GE faaliyetleri çok önemlidir. Çok değerli insanların Üniversitemize gelip sunumlar yapmasını, bildiriler sunmasını çok önemsiyoruz. Bugün burada çok önemli bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Değerli hocamızın çevre duyarlılığı hakkında hem biz akademik kadroya hem de üniversitemiz öğrencilerine katacaklarının çok olduğuna eminim. Sayın Prof. Dr. Orhan Kural’a hoşgeldiniz diyor ve kendilerine Üniversitemize teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Cemal Kalyoncu’nun eşi Sayın Reyhan Kalyoncu, Sayın Prof. Dr. Orhan Kural’a hediye takdim etti.

Ülkemizin ünlü çevre dostu hocası Sayın Prof. Dr. Orhan Kural HKÜ öğrencileri ile “Yaşanabilir bir dünya için elele” Konferansında; israfın, çevre kirliliğinin, sigara kullanımının, hayvan zulmünün, fast food tüketiminin ve kürk kullanımının önüne geçilebilmesi için vatandaşların üzerine düşenler nelerdir hakkında ve sunumlar eşliğinde bilgiler verdi. Bu konularda yaptığı çetin mücadelelerle ve ünlülere açtığı davalarla tanınan Prof.Dr. Orhan Kural; verdiği mücadele esnasında biriktirdiği anılarını ve açlıkla mücadele eden ülkelere yardım ulaştırmak için gezdiği yerlerden elde ettiği izlenimleri interaktif bir şekilde öğrencilere aktardı.

HKÜ akademisyenlerinde ve öğrencilerinde yoğun ilgi uyandıran bu güzel Konferans, müzikli saydam gösteri ve Prof.Dr. Orhan Kural’ın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.