Rektör Tamer Yılmaz'ın 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü Kutlama Mesajı

Rektör Tamer Yılmaz, “26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Fikri ve sınaî mülkiyet hakları (FSMH), taşıdığı ahlaki unsurların yanı sıra ülkelerin iktisadi, teknolojik ve kültürel gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Türkiye'nin fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda yapmış olduğu düzenlemeler, ülkemizin küresel rekabet gücünü artırarak uluslar arası endekste daha üst sıralara taşıyacak ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlayacaktır.

Üniversite-sanayi-toplum işbirliğini sağlayan yenilikçi ve girişimci bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi, bu alanda yapmış olduğu çalışmalarla duyarlılığı artırmayı hedeflemektedir. Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi bünyesindeki TPE Bilgi ve Doküman Birimi ile akademisyenlere fikri sınai mülkiyet hakları alanında destek veren üniversitemiz, Ar-Ge fikirlerinin ticarileştirilmesini hedeflemektedir. Nitekim bu sayede üniversitemizden yapılan patent ve marka başvurularında büyük artış sağlanmıştır.

Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli rol üstlenen akademisyenlerimizin sanayi kesimi ile işbirliği yapmalarını da sağlayan FSMH, tüm kesimlerin haklarını koruyan mekanizmadır. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’nün (WIPO) kuruluş anlaşmasının yürürlüğe girdiği gün olan ve bu yıl Müzik teması ile kutlanan 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Gününü kutlar, sektörde görev yapanlara ve akademisyenlerimize çalışmalarında başarılar dilerim.”