Sağlık Bakanı Müezzinoğlu HKÜ'yü Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğu Gaziantep’te çeşitli kurumlara ziyaret düzenlerken, Hasan Kalyoncu Üniversitesini de (HKÜ) ziyaret etti.

Günün erken saatlerinde Gaziantep programına başlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindeki Protokol Üyeleri Hasan Kalyoncu Üniversitesini (HKÜ) ziyaret etti. HKÜ’yü ziyarete gelen Müezzinoğlu’nu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Mütevelli Heyeti Danışmanı Songül Kalyoncu, HKÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Yaşar Özbay ve HKÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Edibe Sözen karşıladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanında; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı RıdvanFadıloğlu ve birçok Protokol Üyesi HKÜ’ye aynı zaman diliminde ziyaret etti.

İlk olarak HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HKÜ hakkında Rektör Yılmaz’dan detaylı bilgiler aldı.12 Aralık 2008 tarihinde HKÜ’nün temeli atıldığını ve ilk binalarla beraber 2009-2010 yılında Eğitim-Öğretime başlandığını belirten Rektör Yılmaz: “HKÜ olarak 5 Fakülte2 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu toplamda 24 bölümümüz var. 2015 yılında ilk mezunlarımızı verdik. Türkiye’nin 65 ilinden ve 22 farklı ülkeden öğrenciler üniversitemizi tercih etti. Bu bize bir bölge üniversitesi olmanın ötesinde uluslararası bir üniversite olma yolunda olduğumuzu göstermektedir.Hasan Kalyoncu Üniversitesi fiziki ve beşeri altyapısını tamamlamış, stratejik hedeflerini belirlemiş, marka kentin marka üniversitesi olarak yayın, AR-GE çalışmaları ve patent üretmeye başlamış ve çalışmalarını arttırarak devam edecektir” dedi.

HKÜ’nün Eğitim-Öğretim faaliyetleri, AR-GE çalışmaları hakkında Rektör Yılmaz’dan çeşitli bilgiler alan Bakan Müezzinoğlu, HKÜ’yü ve çalışmalarını beğendiğini dile getirdi. Gaziantep’e de ilk kez Bakan olarak geldiğini belirten Müezzinoğlu, Gaziantep’i de çok beğendiğini söyledi.

Rektörlük binasından kahvaltı salonuna geçen Bakan Müezzinoğlu ve Protokol Üyeleri, kahvaltı ile beraber Mütevelli Heyeti Danışmanı Songül Kalyoncu, Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve HKÜ Rektör Yardımcısı ile sohbet etti. Programın sonunda Rektörlük binası önünde HKÜ Yöneticileri ile hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Müezzinoğlu ve Protokol Üyeleri bir diğer programı için HKÜ’den ayrıldı.