Şanlıurfa Göbeklitepe'ye Teknik Gezi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi 29.12.2014 tarihinde; Şanlıurfa il sınırlarında bulunan ve 12.000 yıl öncesinden günümüze ulaşan kalıntılara ev sahipliği yapan Göbeklitepe’ye teknik gezi düzenledi.

HKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Mimarlık Tarihi-1 ve Sanat Tarihi-1 dersleri kapsamında 12.000 yıl öncesinden günümüze kalan kalıntıların ev sahibi  Göbeklitepe’yi Teknik Gezi sayesinde inceleme şansı buldu.

Teknik Gezi Kapsamında, HKÜ’nün Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerine; HKÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Sayın Yrd.Doç.Dr. M. Serhat Yenice, GSMF Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Yrd.Doç.Dr. Tülay Karadayı Yenice ve HKÜ GSMF Öğretim Görevlileri eşlik etti. Öğretim görevlileri Mimarlık Tarihi-1 ve Sanat Tarihi-1 derslerini öğrencilere yerinde anlattı.

Hz. İbrahim´in doğduğu Mağara, Balıklı Göl, Hz. Eyyüb´ün Çile Çektiği Mağara, Tarihi Şanlıurfa mekanları, Şanlıurfa Tarihi Çarşısı ve sayamadığımız birçok Şanlıurfa güzelliklerini inceleme imkanı bulan öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdi.