SGK ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi Arasında İnovasyon Projesi

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen “Genel Sağlık Sigortası Karar Destek Sisteminin Geliştirilmesi Projesi” kapanış toplantısı yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda toplanan verilerin analiz ve raporlanmasını gerçekleştirmek için iş zekâsını temel alan karar destek sisteminin geliştirilmesini amaçlayan projenin kapanış toplantısında konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca, projenin önemini vurgulayarak, bu proje sayesinde oldukça geniş bir veri tabanına sahip olduklarını dile getirdi.

Sayın Kuruca, 20 yıl önce bilgiye ulaşmanın çok zor olduğunu söyleyerek, “Şimdi bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı. Bu kez o bilgiden nasıl faydalanacağız, karar verirken nasıl karar vereceğiz sorunu ortaya çıktı. İşte bu proje nasıl karar vereceğimize cevap veriyor. Bu proje GSS uygulamaları ile alacağımız kararları doğruya yönlendiriyor” diye konuştu.

SGK’nın Türkiye’nin en gözde kurumlarından biri olduğunu ifade eden Kuruca, teknoloji alanında da diğer kurumlardan daha ileride olduklarını belirtti. Vatandaşların e-devlet uygulamaları içerisinde en çok hizmet aldığı kurumların başında SGK’nın geldiğini vurgulayan Kuruca, “Bunu başarmak kolay olmadı. Kurum çalışanlarımızın bu konuda çok büyük emeği var. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da yaptığı konuşmada, proje ile SGK’ya destek olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projeyi “Kontratlı Ar-Ge Projesi” olarak tanımladıklarını belirten Sayın Yılmaz; “Umarım ki proje, SGK ile Üniversitemiz arasında bundan sonraki köklü işbirliğinin temeli olur” diye konuştu

Açılış konuşmalarının ardından proje koordinatörlerinden Doç. Dr. Ali Serhan Koyuncugil tarafından projenin sunumu gerçekleştirildi

Sunum sonrasında projeye verdikleri destek için Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz tarafından, SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca ve SGK üst düzey yöneticilerine plaket takdim edildi.

Toplantıda ayrıca, proje kapsamında Temel Düzey Veri Madenciliği, İleri Düzey Veri Madenciliği, Sayısal Karar Verme Teknikleri ve Karar Destek Sistemleri eğitimleri alan SGK personeline sertifikaları teslim edildi.