Tümsiad’ın Onur Konuğu Prof. Dr. Tamer Yılmaz

TÜMSİAD Geleneksel Üyeler Toplantısı,  Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve TÜMSİAD üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep Şubesi tarafından sürekli hale getirilen  'TÜMSİAD Geleneksel Üyeler toplantısı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın onur konuğu olarak katıldığı akşam yemeği Teymur Otel'de yapıldı. Düzenlenen akşam yemeğinde Rektör Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Genç TÜMSİAD ve TÜMSİAD Gaziantep Şubesi üyeleri ile biraraya geldi.

Geleneksel Üyeler Toplantısı'nda konuşan Genç TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Metin Özbakır, TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici’nin ardından söz alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz; “TÜMSİAD’ın yaptıklarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz, iyi ki varsınız, iyi ki var olmaya devam edeceksiniz” dedi.

“Üniversite Sanayi İşbirliği” önemine dikkat çeken Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Üniversite-Sanayi İşbirliği çok önemlidir. TÜMSİAD gibi derneklerin de önceliklerimiz arasına konması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü güçlü bir derneksiniz, ciddi bir altyapınız ve üye sayınız var. Artık üniversite derinliğini de bunun içerisine bir şekilde dahil etmemiz lazım. Üniversite derinliği olmadan bir ayak eksik kalacaktır, mutlaka bu üniversite derinliğini bunun içerisine koymak gerekiyor. Tabii bunun içerisinde çok ciddi boyutlar var. Ulusalda; uluslararası bir takım fonların üniversiteye ve TÜMSİAD’a çekilmesi, bu fonlardan yararlanılması ve marka ve patent üretilmesi çok önemlidir. Bu konular geleceğin konularıdır. Bir takım şirketleşme ve girişimcilik faaliyetlerinin özendirilmesi gerekir.  Bu konu, üniversitelerde eksik olan, belki sanayicilerin de pek sık karşılaştığı konulardan bir tanesi. İnovasyon; yenilikçilik, olmazsa olmaz konulardan bir tanesi. Eğer İnovasyon yapmazsak ayakta kalmamız, rekabet etmemiz mümkün görünmüyor. Yeni bir şeyler söylemek lazım, yani Mevlana’nın söylediği gibi “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün artık yeni bir şeyler söylemek lazım”. Bu nedenle hergün farklı bir şeyler söylememiz gerekiyor ki rakiplerimizle ve rekabetçi dünya ile rekabet edebilelim.  Yıkıcı rekabete dikkat çekmek istiyorum. Yıkıcı rekabetten kaçınılması gerekiyor. Bu dernekler bir nebze bunu engelliyor. Teknopark’ların çok iyi kullanılmadığını düşünüyorum. Teknopark’ları mutlaka ve mutlaka, bir şekilde gündemimize alıp, oradaki avantajları kullanabiliyor olmamız lazım. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü olarak TÜMSİAD’ın tüm üyelerine kapılarımızın açık olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

TÜMSİAD Şube Başkanı Cuma Çekici, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’a plaket takdim etti.