Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Nur Ala Sarsılmaz'dan Üniversitemize Ziyaret

İlk Kadın Başkan

Nur Ala Sarsılmaz Üniversitemizi Ziyaret Etti

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Nur Ala Sarsılmaz, Genel Sekreteri  Sayın Yasemin Gök ve Kurul Üyesi Sayın İlker Dilek ile birlikte Hasan Kalyoncu Üniversitesini ziyaret etti.

Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyarette, Başkan Sarsılmaz, Mütevelli Heyeti Üyesi Dr.Songül Kalyoncu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile ve Üniversite üst düzey yöneticileriyle sohbet ederek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu arasında işbirliği oluşturmayı teklif etti.

Nur Ala Sarsılmaz; “Ailemizde her kadının silahı var, tıpkı mücevher gibi, çocukluğumda başladı, ne de olsa aile mesleğimiz. Ben daha ortaokulda okurken babamla birlikte fabrikaya gidiyor, silah yapımını izliyordum. O dönem tüfeklerde el sanatına çok talep vardı. En çok onları seyretmekten zevk alırdım. Sonrasında Londra’da işletme okudum. Döndükten sonra da babamla çalışmaya başladım. Son olarak da Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı seçildim. Federasyon Başkanı olarak temel hedefim, ülkemizde silaha duyulan ilgiyi spor aktivitesine döndürebilmek. Yaş sınırı gözetmeksizin başarılı olunabilen bu spor dalında Türkiye’de müthiş bir başarı potansiyeli var. Bizim öncelikli amacımız, ülkemizi branşımız da dünyanın en başarılı ülkeleri arasına sokmaktır” dedi.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonunda, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Nur Ala Sarsılmaz; Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile el ele vererek çok güzel ve başarılı projelere imza atacaklarına emin olduklarını ve iyi ağırlanmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Sn. Sarsılmaz Federasyon olarak Üniversitemizde Atıcılık ve Paintball Spor Kulüplerinin kurulmasına destek sözü verdi. Atıcılık Kulübüne kentte büyük bir ilgi olacağını vurgulayan Sn. Sarsılmaz Gaziantep’te bulunmaktan da memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Prof.Dr. Tamer Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Nur Ala Sarsılmaz ve  yardımcılarına teşekkür etti.