Uluslararası Eurasia Graphics Konferansı

Projenin Amacı:

Eurasia Graphics, Bilgisayar Grafiği, Animasyon ve Oyun alanında son gelişmeleri ve araştırmaları paylaşmak için araştırmacıları, uygulayıcıları, öğrencileri ve sektörü bir araya getiren bir platformdur. Eurasia Graphics, yeni araştırmaların ve deneyimlerin sonuçlarının paylaşılabildiği bir ortamın sağlanmasında aktif bir rol oynamaktadır. Bu yılki konferans, tüm katılımcıların önceki konferanslarda olduğu gibi yararlanacakları geniş bir içerik yelpazesi sunmayı amaçlıyor. Bilim kurulu çeşitli disiplinlerde uluslararası uzmanlardan oluşmaktadır. Teknik program, seçkin uzmanların açılış konuşmaları, katkıda bulunan makalelerin sözlü sunumları ve devam eden çalışmanın poster sunumlarından oluşacaktır. İçerik bakımından geniş bir alanı kapsamakta olan konferansın bu yılki odağı VR, AR ve oyunlaştırma olacaktır.

Ayrıca eğitim bilimleri ve sağlık alanında ki katılımcılarında desteği ile eğitimde ve sağlıkta, sanal gerçeklik ve oyun teknolojilerinin kullanımı ile ilgili çalıştaylar düzenlenecektir. Böylece bilgisayar mühendisliği ve sosyal bilimlerin ortak çalışma alanlarının belirlenmesi ve bu alandaki çalışmaların artırılması hedeflenmektedir.

Etkinlik Tarihleri ve yeri:

Etkinlik 16-17 Kasım 2018 tarihleri arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.
16 Kasım Cuma günü etkinlik sonunda katılımcılar ve davetli konuşmacılar için Gaziantep yöresel yemeklerinin tanıtılmasına yönelik Mutfak Sanatları Merkezi’nde akşam yemeği organize edilecektir.
Etkinlik sonrası 18 Kasım Pazar günü ise Gaziantep genelinde turistik bir gezi düzenlenerek, katılımcılar Gaziantep tarihi ve kültürü hakkında bilgilendirilecektir.

Projenin Kültürel, Sanatsal ve Turistik Gelişime ve Tanıtıma Katkısı:

Bilgisayar grafikleri, animasyon ve oyun temalı “EURASIA GRAPHICS 2018” konferansı kapsamında birçok ulusal ve uluslararası katılımcı ilimizi ziyaret edecektir, bu kapsamda dünyanın çeşitli bölgelerinden öğrenciler, araştırmacılar ve sanayiciler bir araya gelecektir. Daha önceki senelerde İstanbul ve Ankara’da düzenlenmiş olan EURASIA GRAPHICS konferansının, bu sene ilimizde düzenlenecek olması Gaziantep’in tanıtımı kapsamında ilimize büyük kültürel ve sosyal fayda sağlayacağı gibi ulusal ve uluslararası alanda da bilinirliliğini artıracaktır.

Ayrıca konferansla beraber Eurasiagraphics Hackathon etkinliği düzenlenecektir. Hackathon konusu “Kültürel Miras (Cultural Heritage)” olacaktır. Bu etkinlik ile Türkiye’nin farklı illerinden birçok katılımcı 3 gün boyunca ilimizde konaklayacaktır ve Gaziantep’in kültürel mirasını konu alan birer uygulama geliştireceklerdir. Geliştirilen bu uygulamalar mobil ve bilgisayar uygulamaları olarak yayınlanacaktır. Böylelikle Gaziantep şehrinin kültürel ve geleneksel yapısını içeren uygulamalar Türkiye’de ve dünyada kullanıcılara sunulacaktır. Böylelikle şehrin tanıtımı amaçlanmaktadır. Ayrıca Hackathon etkinliğinden önce uygulamalarında işlemek üzere katılımcılar için bir şehir turu düzenlenip, Gaziantep şehrinin tarihi ve bugünü ile ilgili bilgiler verilecektir.