Yeni Türkiye Sistem Düşüncesi ve Ekonomisi Söyleşisi

Sayın Muhammed Taha Gergerlioğlu Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde “Yeni Türkiye Sistem Düşüncesi ve Ekonomisi” konulu bir Söyleşi gerçekleştirdi.

Başbakanlık Danışmanı Sayın M.Taha Gergerlioğlu; 15 Ekim 2014 tarihinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde “Yeni Türkiye Sistem Düşüncesi ve Ekonomisi” üzerine yapılan ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Genç Tümsiad Gaziantep Şubesi’nin birlikte organize ettiği Söyleşide Gaziantep’li öğrencilerle buluştu.

Söyleşiye; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. M.Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Ömer Faruk Şiran, Gaziantep Şubesi Genç Tümsiad Başkan Yardımcısı ve Üyeleri, HKÜ Akademik & İdari Personeli ve Gaziantep’li üniversite öğrencileri katıldı.
Söyleşide açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Sayın Prof.Dr. Tamer Yılmaz, “Değerli arkadaşlar, Üniversite olmanın bazı ilkeleri var. Bunlar malumunuz çok iyi bir eğitim, öğretim vermektir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bunu başarı ile yönetiyor. Üniversitenin temel görevleri arasında yeralan AR-GE faaliyetleri çok önemlidir. Çok değerli insanların Üniversitemize gelip sunumlar yapmasını, bildiriler sunmasını çok önemsiyoruz. Bir sloganımız var, bu vesileyle onu da söylemek istiyorum, “sadece derslere girmekle bir meslek sahibi olunmaz”. Dersleriniz çok iyi olacak ama mutlaka onun dışında bir takım aksiyonların ve aktivitelerin içerisinde olacaksınız. Bugün burada çok önemli bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Başbakanlık Danışmanı Sayın M.Taha Gergerlioğlu’na hoşgeldiniz diyor ve kendilerine Üniversitemize teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. M.Yavuz Coşkun ise; “Sevgili gençler, hani diyor ya Sokrates “Sorgulanmayan hayat yaşanmaya değer değildir”, yani günü birlik yaşamak çok kolay. Yaratılmışların en şereflisi olan insan için, eğer beyninizi ve gönlünüzü bir tarafa bırakırsanız, yaşamak çok da zor değil. Bizim vazifemiz, bugün bu beyni sonuna kadar kullanmak. Bize tavsiye edilen ve verilen bu muhakeme gücü ile iyiyi doğruyu bulmak zorundayız. Çalışmak ve dürüst olmak lazım. Sevgi dolu olmak lazım. Bugün artık ülkemizi yönetenlerin veya Türkiye’deki yeni anlayışların bazı paradigmalarının gelecek Türkiye’de, yeni Türkiye’de yerine oturması gerekiyor. Benim önemsediğim iki husus vardır. Gelecekte ekonomi, teknoloji, inovasyon, bilgi birikimini ve bilginin içerisine gömüldüğü teknolojik ürünler, küçülen dünya, küreselleşen dünya, hepsi doğru ve inovatif ürünlerdir. Ama bu doğruların esas kaidesi “Etik ve Adalet” olmalıdır” dedi.

Başbakanlık Danışmanı Sayın M.Taha Gergerlioğlu; “Üniversite; bilimin ve ilmin kaynağıdır. Size bu konuda benim söyleyebileceğim çok şey yok ama sizlere sahadaki pratiğin sancılarını, sıkıntılarını aktarabilirim ve sizin zihninizde bir ufuk açabilmek adına buradayım. Düşünce insanlarını yetiştirmemiz gerekiyor. Felsefecilerimizi ve istikbali hayal eden, o istikbal için projeler üreten ve düşünen insanların yetiştirilmesi gerekiyor. Bunlar nerede yetiştiriliyor, tabii ki Üniversitelerde. Üniversitelerin kalitesi ve hedefi ne olmalıdır? İşte bireyin, ailenin, devletin ve kurumların aynı hedefe doğru yönelmesindeki kastımız budur. Bunun adı ekonomik güvenlik konseptidir” diyerek konuşmasına devam etti.

Söyleşinin sonunda Başbakanlık Danışmanı Sayın M.Taha Gergerlioğlu’na ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Tamer Yılmaz’a Genç Tümsiad Gaziantep Şubesi yönetim kurulu tarafından plaket takdimi yapıldı.