Yenilenebilir Enerji Kaynağı ile Doğa Koruma Altında

Tüm Dünyada yenilenebilir enerji kaynakları üzerine çalışmalar sürmektedir. Çalışmaların yoğunlaştığı alanlardan birisi de “Güneş Işığını Kullanarak Elektrik Enerjisi Üreten Fotovoltaik Sistemler”dir. Bu bağlamda Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Türkiye’de yenilenebilir enerji üreten ilk üniversite olarak başarısını devam ettiriyor.

Günümüzün yenilenebilir en önemli enerji kaynağı olan, “Güneş Enerji Sistemleri” ile ilgili ortak çalışmalar yapabilmek adına, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç ve heyeti, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ı makamında ziyaret eden; 7 Aralık Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç ile beraberinde gelen “Güneş Enerjisi Çalışma Grubu”ndan Prof. Dr. Ö. Faruk Farsakoğlu, Yrd. Doç. Dr. Furkan Dinçer, Yrd. Doç. Dr. Şaban Yılmaz “Güneş Enerji Sistemleri” hakkında toplantı yaptı.

Toplantıda Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve 7 Aralık Üniversitesi tarafından ortak birçok karar alındı. Güneş enerjisi alanında ortak temel uzmanlık eğitimlerinin verilmesi, Gaziantep ilinin güneş enerjisi potansiyelinin efektif olarak değerlendirilmesi,19-20 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Doğa Bilimleri ve Mühendislik Konferansına, HKÜ tarafından destek verilmesi ve HKÜ işbirliği ile Uluslararası bir konferans düzenlenmesi gibi konularında mutabakata varıldığı belirtildi.